CiU i MES pacten i governaran junts el Consell Comarcal del Ripollès

L'acord, malgrat la majoria absoluta de CiU, busca "potenciar el consell d’alcaldes i millorar la cooperació municipal" | Els dos representants de MES s'afegiran als deu dels nacionalistes

Constitució del Consell Comarcal del Ripollès, al juliol.
Constitució del Consell Comarcal del Ripollès, al juliol. | CCR
Redacció
03 de setembre del 2015
Actualitzat el 05 de setembre a les 17:38h

Constitució del Consell Comarcal del Ripollès, al juliol. Foto: CCR


CiU i el Moviment d'Esquerres (MES) han pactat i governaran junts el Consell Comarcal del Ripollès. Un pacte que arriba després de la mà estesa del nou president, el convergent Joan Manso, a la resta de grups polítics en la presa de possessió. Els dos consellers de MES s'afegiran als deu de CiU, coalició que va repetir la majoria absoluta després de les darreres municipals.

El pacte de govern, segons CiU i MES, "busca potenciar el consell d’alcaldes com a ens de participació activa dels 19 alcaldes i alcaldesses en la presa de decisions, beneficiant la cooperació municipal".

El nou ens quedarà organitzat en cinc grans àrees: Presidència, Règim Intern i Hisenda; Territori i Sostenibilitat; Promoció Econòmica i Desenvolupament; Serveis a les Persones; i Cooperació Municipal, Relacions Institucionals i Transfrontereres, Modernització de l’Administració i Innovació Territorial.