Vall de Núria celebra la festivitat de la Mare de Déu

Diumenge ja se celebraran les primeres activitats, però el gruix d'actes es faran el proper dimarts, 8 de setembre

Processó de la Mare de Déu a l'ermita de Sant Gil
Processó de la Mare de Déu a l'ermita de Sant Gil | FGC
Redacció
03 de setembre del 2015
Actualitzat el 04 de setembre a les 7:25h

L'estació de la Vall de Núria celebra la festivitat de la Mare de Déu amb demostracions dansaires, sardanes i una processó de les Núries a l'ermita de Sant Gil entre diumenge i el proper dimarts, 8 de setembre.

La jornada de diumenge comptarà amb una demostració de dansa a les 12 del migdia de l’esbart dansaire de Sant Cugat del Vallès, seguida d'una missa a 2/4 d'1.

El dia més carregat, però, serà el proper dimarts, quan es commemorarà el dia de la Nativitat de la Mare de Déu. A 2/4 d'11 del matí hi haurà sardanes amb la Cobla Genisenca, l’esbart dansaire de Sant Cugat del Vallès dansarà a la Basílica de la Vall a les 12 i, a 3/4 d'1, s’oficiarà la missa solemne cantada per l’Escola de Cant Gregorià de Vilafranca del Penedès. Un dels moments més esperats de la jornada serà a 3/4 de 2: es podrà veure com generacions de Núries, grans i petites, carreguen la Mare de Déu a les espatlles fins a l’ermita de Sant Gil.

Durant tot el dia, a més, el Centre d’Interpretació, ubicat a l’Edifici Sant Josep, acollirà la projecció del documental “L’exili de la Mare de Déu de Núria”, basat en el llibre de Manuel Castellet.
 

Mare de Déu de la Vall de Núria. Foto: FGC