El rector nascut a les Llosses mossèn Ramon Cabana mor al Canigó

El religiós va deixar petjada al Berguedà i al Solsonès, i va escriure diversos llibres

Aida Morales
01 de setembre del 2015
Actualitzat a les 17:59h
El rector de les parròquies de Clariana i Gargallà, però nascut al municipi ripollès de Les Llosses, mossèn Ramon Cabana, ha mort, aquest dilluns, mentre pujava al cim del Canigó, a la Catalunya Nord. Segons ha explicat el Bisbat de Solsona a NacióBerguedà, es tracta d'una “mort natural” causada, probablement, per un infart, encara per determinar de quin tipus. 

Tal com han explicat, Cabana es va començar a trobar malament durant la caminada, motiu pel qual se'l va traslladar a l'Hospital de Perpinyà. Allà, però, no va poder remuntar i va morir. Ara, segons han detallat, el cos s'ha de repatriar, ja que es troba a l'Estat francès, i tant el Bisbat com la família esperen que es pugui fer en breu. Serà a partir d'aquest moment, quan es podrà determinar la data i hora de l'enterrament. 

Mossèn Cabana va néixer al Ripollès el 10 de maig de 1950, i va ser ordenat capellà el 25 d'abril del 1975. A partir de llavors, ha tingut un paper actiu en diverses parròquies de les comarques del Berguedà i el Solsonès, exercint a Gironella, Cercs, Sorba, Freixenet, Su, Viladeny, Clariana de Cardener i Gargallà. A més, ha escrit diversos llibres, com ara un recull de reflexions i comentaris sobre els primers gestos del Papa Francesc, i l'edició de la Patumarie Edicions “Crònica pastoral 1975-2015”, on repassava les etapes més significatives de la seva vida