Vall de Núria celebra la festivitat de Sant Gil

Entre altres actes, es presentarà i projectarà el documental “L'exili de la mare de Déu de Núria”

Celebració de la festivitat de Sant Gil a l'ermita de Sant Gil, Vall de Núria.
Celebració de la festivitat de Sant Gil a l'ermita de Sant Gil, Vall de Núria. | FGC Turisme i Muntanya
Erik Marin
31 d'agost del 2015
Actualitzat el 01 de setembre a les 7:19h

L'estació de muntanya de Vall de Núria celebrarà aquest dimarts, 1 de setembre, la tradicional festa de Sant Gil, patró dels pastors del Pirineu i iniciador de la devoció al segle VI de l'actual Patrona de la Diòcesi, la Mare de Déu de Núria.

A partir de quarts de 10 del matí es farà una trobada a l'estació de Ribes Enllaç i s'inaugurarà l'exposició sobre el 80è aniversari de l'edifici de l'estació. Seguidament, es farà l'ascens amb el tren cremallera per arribar a la Vall de Núria, on es concentraran la resta d'actes.

Al llarg de tot el matí, es presentarà i projectarà el documental “L'exili de la mare de Déu de Núria”, basat en el llibre de Manuel Castellet. Al migdia, se celebrarà la missa solemne. I, a continuació, Enric Ticó, president d'FGC i Ricard Font, secretari d'infraestructures i mobilitat de la Generalitat de Catalunya, faran els parlaments. La benedicció en l'ofrena als pastors amb processó a l'ermita de Sant Gil anirà a càrrec de Joan Enric Vives, arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra.

Per acabar, Vall de Núria organitzarà un dinar de germanor.
 

Ermita de Sant Gil, Vall de Núria. Foto: FGC Turisme i Muntanya