El delegat del Govern lliura la Medalla Albéniz a Mirian Conti

Eudald Casadesús president el concert de la pianista i signa el llibre d'honor del municipi

Mirian Conti
Mirian Conti | Ajuntament de Camprodon
Aida Morales
16 d'agost del 2015
Actualitzat el 18 d'agost a les 10:56h
El delegat del Govern a les comarques gironines, Eudald Casadesús, ha lliurat, aquest dissabte, la Medalla Isaac Albéniz de Camprodon a la pianista argentina Mirian Conti que, instants abans, ha interpretat la Suite Ibéria d'Isaac Albéniz, en el marc del festival internacional de música.

Aquesta peça, segons ha informat l'ajuntament, és una partitura per interpretar en piano d'alta dificultat, motiu pel qual l'intèrpret que la toca és mereixedor d'aquesta distinció. Enguany, s'ha atorgat a la pianista nascuda a Corrientes, que acumula una gran quantitat d'èxits, amb diversos reconeixements internacionals. 

Casadesús també ha aprofitat la seva estada a Camprodon per signar, conjuntament amb l'alcalde, regidors, director del festival i patrons de la fundació Albéniz, el llibre d'honor del municipi. Per la seva part, el batlle, Xavier Sala, li ha fet entrega d'una litografia del festival. 

Pianista de vocació

Mirian Conti va néixer a Corrientes (Argentina) en el sí d'una família d'artistes. Durant els primers anys de la seva vida, va realitzar estudis musicals a l'institut Santa Anna de Buenos Aires, tot i que després, el 1977, ja va decidir viatjar als Estats Units on va ingressar a la prestigiosa Juilliard School de Nova York. Des de 1978 i durant més de set anys, el seu talent es va fer notar, i Conti va rebre diverses beques completes en reconeixement de les seves altes qualificacions i talent. 

Els seus èxits van començar a partir de llavors, quan el 1989 va ser premiada com la millor intèrpret de música espanyola en el IV Concurs Internacional de Piano “Pilar Bayona” a Saragossa, i el 1995 va guanyar el XXXVIII Concurs Internacional de Música Espanyola a Santiago de Compostel·la, amb el premi “Andrés Segòvia-José Miquel Ruiz Morales”. 

Durant els últims anys, a més, ha rebut diversos reconeixements, ha estat convidada a nombrosos festivals i ha tocat conjuntament amb grans artistes de talla internacional. 
 

La pianista Mirian Conti rebrà la medalla Albèniz 2015 Foto: Mírian Conti