L'ANC reparteix el Ripollès per municipis als trams de la Via Lliure

La comarca representarà l'eix blau clar que significa l'obertura catalana al món

Manifestació del 10-J a Barcelona
Manifestació del 10-J a Barcelona | Adrià Costa
Aida Morales
06 d'agost del 2015
Actualitzat a les 16:45h
El Ripollès omplirà els trams 46 i 47 de la Meridiana el proper 11 de Setembre, en la Via Lliure a la República Catalana. Els més de cinc quilòmetres de l'avinguda es dividiran en 135 trams –tants com diputats al Parlament- i en els deu eixos de la futura República Catalana. A partir de les 17.14 la mobilització, en forma de punter, avançarà simbòlicament cap a la seu del Parlament.

L'espai reservat al Ripollès es troba, conjuntament amb Osona i el Lluçanès (regió 9) entre els carrers Garcilaso i Felip II, molt a prop de l'estació de tren i metro de La Sagrera. No obstant això, i per facilitar l'organització, les territorials d'aquestes tres comarques han realitzat, dins d'aquesta divisió per trams, una altra repartició per municipis.

D'aquesta manera, i segons han informat, el Ripollès es dividirà en dues zones. La primera, destinada a Ripoll, haurà d'ocupar el tram 46, mentre que els ciutadans de Sant Joan de les Abadesses, Vall de Ribes, Vall de Camprodon i Campdevànol ocuparan el 47. D'aquesta manera, el gruix de població de la comarca queda ben repartit, i s'evita que un tram quedi més ple que l'altre. 

Pel que fa a Osona, es dividirà entre Vic (tram42), Osona Nord (tram 43), Osona Sud (tram 44); i el Lluçanès es quedarà amb el tram 45. 

Amb aquestes dues comarques, el Ripollès representarà el color blau clar, és a dir, l'eix del món. En total, s'intentaren dibuixar 10 eixos: regeneració democràtica; solidaritat; benestar i justícia social; diversitat; solidaritat; igualtat; sostenibilitat; equilibri territorial; educació i cultura, i innovació. 

Aquest any, els manifestants han d'anar vestits de color blanc. Tots els participants tindran un punter del color de l'eix al qual pertanyen, mentre que un altre de gegant recorrerà la Meridiana per un carril central enmig de la multitud. La gent alçarà els seus punters per crear una onada de colors fins al Parlament, en un recorregut de 5,2 quilòmetres des del Parc de la Ciutadella fins al carrer Rosselló Porcel.