La 2a edició de l'Esquella de Pardines estrena recorregut de 21 quilòmetres

El final de la cursa al so de les esquelles es combinarà amb la festa

Aida Morales
05 d'agost del 2015
Actualitzat el 06 d'agost a les 10:35h
Imatge de la cursa L'Esquella de Pardines
Imatge de la cursa L'Esquella de Pardines

La segona edició de la cursa de muntanya nocturna l'Esquella de Pardines estrenarà, aquest proper dissabte 8 d'agost, un nou recorregut circular de 21 quilòmetres. Es tracta, segons han informat els organitzadors, d'un traçat “desconegut pels participants” fins el dia abans de la cursa, amb una dificultat tècnica elevada, però assumible. 

Després del gran èxit de l'any passat, aquesta mitja marató de muntanya preveu la participació d'unes 300 persones procedents de tot l'Estat espanyol. D'aquesta manera esperen consolidar una cursa que va néixer de la “il·lusió i esforç d'un grup d'amics”, segons apunten, “apassionats de la muntanya i amb voluntat de crear una prova diferent”. 

El responsable del projecte, Miquel Pérez, ha destacat que enguany s'ha volgut ajustar una mica més el preu de la inscripció, “valorant l'esforç de tots els corredors que provenen de diferents punts del territori”, ha remarcat.

La competició començarà a les 17.45 hores, i recorrerà diversos camins de muntanya de tipus alpí. En aquesta s'assolirà el cim del Taga, situat a 2040 metres, i el retorn al poble estarà marcat pel ressò de les esquelles, que guiarà els corredors durant els últims metres.

Després de la cursa, L'Esquella de Pardines adoptarà una vessant més festiva, amb animació i música. Ja al poble, amfitrions i esportistes compartiran un sopar popular amb concerts, per poder finalitzar una nit d'esforç i recompensa.