L'atur puja lleugerament al Ripollès fins les 1.239 persones

El juny va tancar amb 10 baixades seguides arribant a les 1.232 persones desocupades

Aida Morales
04 d'agost del 2015
Actualitzat el 05 d'agost a les 10:58h
Oficina de Treball de Ripoll.
Oficina de Treball de Ripoll. | Adrià Costa

Oficina de Treball de Ripoll. Foto: Adrià Costa


L'atur al Ripollès ha patit, aquest mes de juny, un lleuger repunt. De fet, després de 10 mesos seguits amb baixades, la xifra de persones apuntades al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha pujat fins les 1.239 persones, és a dir, 7 més que a finals del mes de juny. Una tendència, no obstant això, que segueix una línia positiva.

Tot i així, els experts alerten que una baixada de l'atur registrat no va forçosament lligat a un augment de l'ocupació ja que hi ha gent que deixa de buscar feina o d'altres que en troben però a temps parcial. A més, tradicionalment, l'atur sol baixar el mes de juliol pels contractes lligats a la temporada d'estiu.

De fet, la gràfica dels darrers anys mostra com s'ha abandonat definitivament les xifres d'aturats habituals de la crisi –entre 1.500 i 1.800-. Això sí, encara queda molt lluny els valors habituals previs a aquesta situació que, abans de l'estiu de 2008, se situava a l'entorn de les 900 persones sense feina.

Al Ripollès, el descens més significatiu s'ha donat a Ribes de Freser (10 menys) i a Sant Joan de les Abadesses (14 menys), mentre que a Ripoll ha pujat 19 persones més fins a situar-se en els 639 desocupats, i a Campdevànol també ha pujat.