Xavier Cima no repetirà com a diputat i Jordi Munell el podria substituir

L'alcalde de Ripoll ocuparà un lloc de sortida, entre el 6 i el 10, de Junts pel Sí a Girona

Xavier Cima, en una imatge d'arxiu
Xavier Cima, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
Arnau Urgell
30 de juliol del 2015
Actualitzat el 31 de juliol a les 7:57h

Xavier Cima, en una imatge d'arxiu. Foto: Adrià Costa


Xavier Cima no repetirà com a diputat. El president comarcal de CDC i regidor de l'Ajuntament de Ripoll no formarà part de la llista de Junts pel Sí a les comarques gironines, segons ha confirmat ell mateix a ElRipollès.info. En canvi, qui té forces números d'entrar al Parlament de Catalunya és Jordi Munell, alcalde de Ripoll.

Munell estarà amb tota probabilitat en llocs de sortida a Junts pel Sí, candidatura de CDC, ERC i que compta amb el suport de les entitats sobiranistes. Concretament podria ocupar una posició entre el 6 i el 10 pocs dies després de ser ratificat com a membre de l'executiva de l'Associació de Municipis per la Independència. Fa tres anys CiU va aconseguir nou diputats mentre que ERC tres.

Cima va esdevenir diputat el març de 2013 després de diverses renúncies. D'aquesta manera, haurà format part de la cambra catalana durant poc més de dos anys. "Una etapa curta però molt intensa", ha assenyalat a ElRipollès.info.

Jordi Munell formarà part de la llista de Junts pel Sí. Foto: Adrià Costa


Lluís Llach, cap de llista

El cap de llista de Junts pel Sí a Girona serà el cantautor i escriptor Lluís Llach. Tot apunta que el primer representant de CDC –es confirmarà avui al consell nacional- serà Carles Puigdemont, alcalde de Girona i president de l'AMI. Per la seva banda, ERC va designar Dolors Bassa, secretària general de l'UGT, com a cap de llista.