La plaça Sant Eudald recupera el banc circular de pedra i estrena un fanal

L'element va desaparèixer de la cèntrica plaça fa sis anys arran de la seva reforma | La voluntat de recuperar-lo va originar fa pocs mesos una polèmica entre partidaris i detractors

El banc i el fanal de la plaça Sant Eudald de Ripoll
El banc i el fanal de la plaça Sant Eudald de Ripoll | Jordi Remolins
JR/AU
26 de juliol del 2015
Actualitzat el 28 de juliol a les 16:41h

El banc i el fanal de la plaça Sant Eudald. Foto: Jordi Remolins


La plaça Sant Eudald de Ripoll ja ha recuperat l'emblemàtic i polèmic banc circular de pedra. Tal com s'havia anunciat, la seva instal·lació –sis anys després que fos retirat arran de la reforma de l'espai- ha anat acompanyada d'un fanal amb l'objectiu de millorar la il·luminació de la cèntrica plaça. Els treballs, que van començar a principis de setmana, s'han completat en pocs dies.

Fins fa sis anys el banc, circular i de pedra, va ser al centre mateix d'una de les places més concorregudes del centre històric de la població, però en va desaparèixer arran de les obres d'adaptació per a vianants d'aquella zona. Quan la regidoria de Barris dirigida per Fina Guix va proposar de recuperar-lo a finals del darrer mandat, va generar-se una controvèrsia entre els favorables i els detractors de la iniciativa. De fet la instal·lació definitiva –durant uns dies s'hi va posar de manera provisional- es va endarrerir fins que s'ha ratificat la majoria de CiU a l'equip de govern en les darreres eleccions municipals. Els actes de la Festa Major a la plaça plaça també van ajudar a l'ajornament.

L'oposició s'hi havia mostrat contrària ja que consideren que la instal·lació modifica substancialment el projecte original dels arquitectes que van idear la plaça. L'arquitecte Jordi Planadecursach, en un article d'opinió a aquest mitjà, va arribar a qualificar d'"il·legal" la reintroducció del banc.