«Premi Trajectòria» per al periodista cultural Lluís Bonada

El reconeixement al periodista cultural ripollès tindrà lloc durant la Setmana del llibre en català

Esteve Plantada
22 de juliol del 2015
Actualitzat el 30 de juliol a les 10:34h
El Premi Trajectòria 2015, que forma part de les activitats de la Setmana del llibre en català, ha estat atorgat enguany a Lluís Bonada, juntament amb Rosa M. Piñol, com a periodistes literaris "representants d'una generació de professionals apassionats, crítics i compromesos amb la informació de qualitat, la difusió i la visibilitat" de la literatura catalana.

El Premi Trajectòria s'instaurà el 1997 i es lliura anualment a un professional vinculat al món de la cultura catalana que hagi destacat en la seva divulgació. L'acte de lliurament del premi es celebrarà el dijous 10 de setembre a les set de la tarda.

Premi al periodisme cultural de qualitat

 

El periodista Lluís Bonada Foto: Jordi Play

Lluís Bonada (Ripoll, 1948) és periodista i escriptor. Ha estat professor associat al Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra. És periodista cultural del setmanari El Temps. Ha treballat al Diario de Barcelona, Tele Exprés, Avui, Presència, Set Dies i Setze. Ha fet col·laboracions a Serra d'Or i El País, entre més publicacions. Gran estudiós de Josep Pla i la seva obra, un dels seus pseudònims més coneguts és el de Víctor Ripoll.

Considerat un dels periodistes culturals més influents del país es va jubilar el desembre de 2013.

A Ripoll va ser l'encarregat de realitzar la glosa de l'acte institucional de la Diada Nacional de l'any 2011 al Monestir de Santa Maria.