Mor una nena de 13 anys a Campelles per la caiguda d'un llamp

Els fets s'han produït a l'entorn de les set de la tarda quan descarregava una forta tempesta | La menor, veïna de Barcelona, era sota uns pins en rebre la descàrrega elèctrica

Redacció
17 de juliol del 2015
Actualitzat el 19 de juliol a les 7:52h
Una nena de 13 anys ha mort aquest divendres a la tarda a causa de l'impacte d'un llamp a Campelles. El succés s'ha produït poc després de les set del vespre quan es produïa una forta tempesta a la Vall de Ribes. Es tracta, segons ha pogut saber ElRipollès.info, d'una veïna de Barcelona.

Joan Dordas, l'alcalde de Campelles, ha explicat a aquest mitjà, que l'accident s'ha produït a tocar del nucli urbà. La nena formava part d'un grup de menors que havia fet una excursió des de Montgrony i que havien de passar la nit en una casa del poble –on ja havien deixat les motxilles-. Han sortit a fer una passejada quan una fortíssima tempesta els ha sorprès. Una hipòtesi és que la nena s'ha separat del grup per orinar, i quan estava a sota uns pins ha rebut l'impacte del llamp. Inicialment s'havia apuntat que estava a tocar d'una creu de ferro que hauria atret la descàrrega elèctrica però, posteriorment, fonts municipals han aclarit que era a 300 metres d'aquest element. L'alcalde ha assegurat que desconeix el veïnatge de la nena.

El Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que ha certificat la mort de la menor, ha activitat tres ambulàncies i també ha mobilitzat un servei de psicòlegs per atendre els companys de la víctima.

Tempestes procedents de la Cerdanya

Les tempestes han arribat al Ripollès procedents de la Cerdanya on en diversos punts s'han superat els 20 litres en menys de mitja hora. Precisament un llamp ha originat un incendi entre els termes de Bellver i Meranges. Fins a les 8 del vespre, han caigut 3.200 llamps a Catalunya. De tots 148 eren quals núvol-terra dels quals 73 s'han registrat al Ripollès.

Les tempestes, que han provocat una esllavissada a la carretera de Queralbs, també han afectat tres grups d'acampada en aquest municipi on en poca estona han caigut 61 litres. Concretament, 102 nens i monitors han hagut de ser traslladats i resguardats en dos locals habilitats per l'Ajuntament per passar-hi la nit.