Els usuaris posen un 7,6 de nota a l'Hospital de Campdevànol

GRÀFIC INTERACTIU L'Observatori de Salut revela que els metges de família de la comarca visiten de 18 a 21 pacients diaris | Nou de cada deu nens es vacunen a la sanitat pública

Hospital de Campdevànol
Hospital de Campdevànol | ElRipollès.info
Andreu Oliveras
17 de juliol del 2015
Actualitzat el 18 de juliol a les 8:36h

Hospital de Campdevànol. Foto: ElRipollès.info


Els usuaris posen un 7,6 de nota al tracte rebut a l'Hospital de Campdevànol, una nota lleugerament inferior a la mitjana hospitalària catalana (7,8). Ho revela l'informe del 2014 de l'Observatori de Salut de Catalunya, presentat recentment.

L'Observatori també avalua les àrees d'atenció primària distribuïdes pel Ripollès. Les dades mostren, per exemple, que els metges de família de l'EAP de Ripoll-Sant Joan de les Abadesses són, al conjunt de la comarca, els que més visites fan cada dia: 21,1. A l'altre extrem hi ha els de Camprodon que visiten a 18,9 pacients al dia, una xifra similar als 19,3 de Ribes de Freser-Campdevànol. Els professionals de les tres àrees d'atenció primària del Ripollès es troben menys saturats que la mitjana catalana, on cada metge de família visita 24,3 pacients al dia. 


Les àrees bàsiques de salut catalanes també fan públic el percentatge de població que han vacunat. A Camprodon, un 91% dels infants s'han anat a posar les vacunes al CAP, a Ripoll-Sant Joan de les Abadesses un 91,9%, mentre que a Campdevànol-Ribes de Freser ho ha fet un 74,5%.

Les zones de Camprodon i Ripoll-Sant Joan les Abadesses coincideixen amb la mitjana catalana, on un 90,9% d'infants catalans es vacunen als ambulatoris. A Campdevànol-Ribes de Freser el percentatge és inferior, però no es pot concloure que aquest és el percentatge de població infantil vacunada, ja que cal sumar-hi aquells que van a la sanitat privada a posar-se les dosis.
 

Dades Observatori del Sistema de Salut de Catalunya