Els problemes amb la brossa continuen a la riera de Merlès tot i l'avís de sancions

Redacció
07 de juliol del 2015
Actualitzat a les 7:32h
Banyistes a la riera de Merlès
Banyistes a la riera de Merlès | Joan Roma

La riera de Merlès s'ha convertit, aquest cap de setmana, en un dels indrets més concorreguts. A causa de l'onada de calor, centenars de persones s'hi han aplegat, ocupant bona part del seu recorregut, tal i com ha pogut comprovar l'alcalde de Borredà, Joan Roma, en la primera visita d'inspecció per observar el grau de compliment de les normes principals, entre les quals es preveuen sancions

Segons ha afirmat, en el tram comprès entre l'Hostalet, a les Llosses i Sant Cristòfol, a Santa Maria de Merlès (el Berguedà), s'hi podien comptar durant el migdia d'aquest diumenge més de 260 vehicles. En aquest cas, l'alcalde confirmava que cap dels cotxes trepitjava la línia de límit de calçada, ni ocupava cap camí asfaltat, tancant accessos en sortides de camins o de la mateixa carretera que poguessin ser un problema en cas d'emergència. 

 

Escombraries als punts d'aparcament de la Riera de Merlès Foto: Joan Roma

No obstant això, aquest bon comportament dels banyistes es veia contrarestat per la gran quantitat de deixalles que es podien trobar abandonades al peu de les zones d'aparcament, ha precisat. Per això, ha manifestat la necessitat “immediata” de procedir a la seva neteja per evitar l'efecte còpia, així com que els animals les escampin a la recerca de menjar. 

Segons ha precisat Roma, l'abandonament d'escombraries és un fet que, no obstant, cada any disminueix, ja que també va incrementant la conscienciació de la gent en aquest aspecte. Malgrat això, creu que encara fa falta més informació perquè tothom conegui les condicions d'ús de la riera de Merlès, així com les seves peculiaritats pel que fa a espai protegit. 

“És un bon moment per calibrar si les mesures que estem adoptant van en la bona direcció”, ha afirmat, tot celebrant que l'ordenació de l'aparcament s'hagi assumit, així com la reducció de la velocitat, i que només quedi per millorar l'ús dels contenidors i la pròpia neteja per part dels usuaris.