L'ANC escalfa els motors de la Diada al Ripollès i Osona

L’entitat inicia la campanya d’estiu, al voltant dels 10 eixos que han de configurar la primera república catalana | La primera acció, a la línia de tren | Aquest cap de setmana, consulta interna

Redacció Osona.com
03 de juliol del 2015
Actualitzat el 05 de juliol a les 11:45h
Presentació de la campanya d'estiu de l'ANC, a l'estació de Torelló
Presentació de la campanya d'estiu de l'ANC, a l'estació de Torelló | ANC Osona

La campanya d’estiu de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) gira al voltant dels 10 eixos que han de ser l’element vertebrador de la futura república catalana. L’11 de Setembre, aquests 10 eixos arribaran simbòlicament al Parlament a través de l’Avinguda Meridiana de Barcelona. Abans, al llarg de l’estiu, es desgranaran amb accions arreu del territori cada setmana i també a la Regió 9, formada per Osona, el Ripollès i el Lluçanès, on es promouran actes des d’ara i fins a la Diada Nacional a diversos municipis.
 
Els deu eixos que configuren la campanya són: equilibri territorial, solidaritat, oberts al món, diversitat, sostenibilitat, igualtat, benestar i justícia social, democràcia, recerca i innovació, i cultura i educació.
 
Aquest dijous a la tarda es va presentar la campanya de la Regió 9 a l’estació de tren de Torelló, aprofitant que el primer eix és l’equilibri territorial. El tonenc Ferran Garriga, membre del secretariat nacional de l’ANC, va ser l’encarregat d’explicar la campanya a nivell nacional i comarcal.
 
La primera acció s’ha fet aquest divendres al matí i ha comptat amb la col·laboració de la plataforma “Perquè no ens fotin el tren”. Glòria Francolí, membre d’aquesta entitat, ha destacat que defensen “un servei de qualitat, modern i eficient", ja que consideren el transport públic en general i el ferroviari en particular com "un servei indispensable en un estat modern”.

Tenint en compte que Osona i el Ripollès pateixen un greu desequilibri territorial per culpa del pèssim estat de la línia de tren de Rodalies 3, s’ha fet una repartida massiva de fulletons informatius a les principals estacions. El document posa èmfasi en els problemes actuals del servei i proposa diverses solucions que passen, entre d’altres, per una gestió directa del servei a través d’un nou estat.

Ramon Constansó, coordinador de l’ANC Vall del Ges, va explicar que es avui es repartirien 7.500 fulletons a les estacions de Ripoll, Torelló, Manlleu, Vic i Centelles. L’acció s’ha portat a terme en hora punta, entre les 6:30 i les 9 del matí, gràcies també a la col·laboració de nombrosos voluntaris. A nivell nacional, també aquest divendres, es distribuiran 200.000 fulletons.

Durant la resta de l’estiu cada setmana es treballarà un eix. Per exemple, la setmana del 6 al 12 de juliol, el tema serà la solidaritat. Diverses territorials d’Osona Sud preparen projeccions de cinema a la fresca on el preu de l’entrada seran llaunes de conserves que després es donaran a Càritas. Del 13 al 19 de juliol el tema central serà “via lliure al món”. Aquella setmana Vic acollirà un gran acte nacional on es treballarà aquest eix, el dia 18 a la plaça de la Catedral. D’aquesta manera cada setmana s’aniran succeint les activitats fins arribar a l’11 de Setembre.

Consulta interna

L'ANC celebra aquest divendres i dissabte una consulta interna sobre la implicació de l'entitat a les eleccions del 27 de setembre. Al Ripollès, on hi ha convocades a votar unes 300 persones, el punt de participació se situa als annexos de la biblioteca Lambert Mata de Ripoll.