Mor un ciclista de la Transpyr

El participant a la prova de BTT transpirinenca ha perdut el coneixement a prop de Camprodon i ha acabat morint a l'Hospital de Campdevànol

Redacció
28 de juny del 2015
Actualitzat el 29 de juny a les 7:05h
Un ciclista participant a la Transpyr, la prova de BTT que uneix els Pirineus del Mediterrani a l'Atlàntic, ha mort aquest diumenge segons ha pogut saber ElRipollès.info. Fonts consultades per aquest mitjà han explicat que un altre ciclista s'ha trobat la víctima sense coneixement a pocs quilòmetres de Camprodon. Posteriorment, segons ha explicat l'organització en un comunicat, se l’ha traslladat a l’Hospital de Campdevànol on se li han practicat maniobres de reanimació sense èxit.

L'avís s'ha produït a les cinc de la tarda quan s'ha alertat a l'organització d'un possible accident a tres quilòmetres de la línia d’arribada a Camprodon. Els serveis mèdics de la prova s’hi han desplaçat immediatament en ambulància i els sanitaris han trobat un participant francès de 36 anys sense coneixement.

L'organització, en un comunitat emès poc després de les nou del vespre, ha volgut "mostrar el més sincer condol a la família del ciclista i a tots els participants d’aquesta edició de la prova". "Es tracta del primer incident amb resultat de mort que es produeix en els sis anys que portem organitzant aquesta prova ciclista", han assenyalat.

El tràgic succés s'ha produït en una jornada de forta calor en la qual es disputava la primera etapa de la prova, de 120 quilòmetres, entre Roses (Alt Empordà) i Camprodon.

La cursa continuarà aquest dilluns

Aquest dilluns la cursa continuarà amb la disputa de la segona etapa, entre Camprodon i la Seu d'Urgell. Els participants hauran d'afrontar un traçat de 115 quilòmetres i 2.600 metres de desnivell positiu en una nova jornada marcada per la forta calor.