Intercanvi del MAP Abadessenc de futbol amb un equip xipriota

L'equip celebrarà el desè aniversari el proper 20 de juny

Els integrants del MAP Abadessenc amb els membres de l'equip xipriota
Els integrants del MAP Abadessenc amb els membres de l'equip xipriota | MAP
Redacció
17 de juny del 2015
Actualitzat a les 17:27h

Els integrants del MAP Abadessenc amb els membres de l'equip xipriota Foto: Fundació MAP
 

La Fundació MAP va participar la setmana passada, amb un grup de setze persones en representació del MAP Abadessenc, en un intercanvi amb una entitat homòloga de Xipre, el Runner Club Phidippides de Nicòsia, en el marc d'un Erasmus+ de formació, educació, joventut i esports.

L'objectiu de l'estada, que es va centrar en l'esport i en concret amb el futbol i els joves, va desenvolupar competències personals i esportives. Els membres dels dos equips van conviure i compartir experiències sobre l'art, la història, la cultura, les tradicions i la realitat sociopolítica del país. L'entitat xipriota té un equip de futbol format per persones amb discapacitat i risc d'exclusió social amb qui el MAP va poder jugar uns quants partits i entrenar conjuntament al camp de futbol.

De fet, l'equip local forma la selecció que representarà a Xipre als Special Olympics World Summer Games que se celebraran a Los Ángeles d'aquí a unes setmanes. En contrapartida a aquesta visita, la Fundació MAP també va sol·licitar un ajut del programa Erasmus+ per poder acollir una estada del grup xipriota al Ripollès i continuar compartint encara més experiències. Aquest programa de la Unió Europea té com a objectiu millorar les qualificacions i l'ocupabilitat dels joves europeus i modernitzar l'educació, la formació i el treball juvenil.

Desè aniversari del MAP Abadessenc

El proper dissabte 20 de juny, la Fundació MAP i l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses celebraran els 10 anys de la creació dels dos conjunts del MAP Abadessenc, amb la col·laboració del CE Abadessenc i l'Associació de Veïns de la Vila Vella. Precisament, aquesta temporada tan el MAP Negre com el Blanc han fet una gran temporada aconseguint el campionat del MIC Integra 2015 a principis d'abril i el Campionat de Catalunya de futbol sala Special Olympics-ACELL el 17 de maig passat a Tarragona. A més, per posar la cirereta al pastís aquest dissabte es podrien endur el campionat de lliga provincial de les comarques gironines. 

Els actes de la celebració d'aquests deu anys del MAP Abadessenc tindran lloc de 9 del matí a 2 de la tarda al Pavelló Municipal d'Esports de Sant Joan de les Abadesses. Seguidament, la festa es traslladarà a la plaça Major, on hi haurà un dinar popular -el tiquet d'entrada costarà 10 euros-. Després de menjar, al voltant de 2/4 de 5 de la tarda es procedirà al lliurament de premis de la lliga i un ball a partir de les 5 de la tarda.