FGC promocionarà la candidatura de la Portalada

L'exposició itinerant sobre el monument ripollès que aspira a ser Patrimoni de la Humanitat s'instal·la a l'estació de Provença de Barcelona

Jordi Munell amb Enric Ticó, president de Ferrocarrils
Jordi Munell amb Enric Ticó, president de Ferrocarrils | FGC
Redacció
17 de juny del 2015
Actualitzat el 20 de juny a la 13:46h

L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, amb Enric Ticó, president de Ferrocarrils. Foto: FGC


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i l'Ajuntament de Ripoll han signat un conveni de col·laboració per promocionar la Portalada de Ripoll com a candidata a Patrimoni Mundial de la UNESCO. L'acte va tenir lloc aquest dimarts a les 5 de la tarda a l'Espai Provença de Barcelona coincidint amb la inauguració de l'exposició itinerant "Portalada de Ripoll. Candidatura Patrimoni Mundial UNESCO".

La mostra, visitable fins al 31 d'agost, està formada per cinc plafons de dues cares que destaquen els elements més singulars i la història d'aquest conjunt arquitectònic romànic de Ripoll. A més, s'hi podran veure un seguit de textos i gràfics en diversos idiomes -català, castellà, anglès i francès-. Aquesta iniciativa pretén aconseguir el màxim suport possible per a la candidatura. Per aquest motiu, la mostra és de caràcter itinerant, ja que l'exposició va començar a Girona, el passat 29 d'abril, on va romandre fins a l'1 de juny. Després de visitar la capital catalana, es podrà visitar al Centre Cultural Blanquerna de Madrid i a la casa de la Generalitat de Perpinyà. 

Antecedents

Des de mitjans d'abril d'aquest any, la Portalada del monestir de Ripoll ja està inscrita a la Llista indicativa del Patrimoni Mundial de la Unesco, tràmit necessari i imprescindible perquè pugui ser declarada bé de Patrimoni Mundial. La proposta de la candidatura va ser promoguda per l'Ajuntament de Ripoll, amb el coneixement i conformitat del Bisbat de Vic, titular del bé, i el suport de la societat civil del territori i de nombrosos ajuntaments, consells comarcals i diputacions de tot el principat i altres institucions com la Comissió de Cultura del Congrés dels Diputats i el Parlament de Catalunya.
 

Jordi Munell i Enric Ticó signant el conveni de col·laboració amb FGC per promocionar la Portalada. Foto: FGC