Urbanisme atura el polígon de la carretera de les Llosses

La Comissió d'Urbanisme de Girona retorna l'expedient a l'Ajuntament de Ripoll per l'absència del procediment d'avaluació ambiental sense valorar el projecte de modificació del POUM

Arnau Urgell
02 de juny del 2015
Actualitzat el 03 de juny a les 8:04h
Inici de la carretera de les Llosses
Inici de la carretera de les Llosses | Adrià Costa

Inici de la carretera de les Llosses, a tocar de la zona on es projecta el polígon. Foto: Adrià Costa


La Comissió d'Urbanisme de Girona ha aturat la modificació del Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) de Ripoll per tirar endavant un polígon industrial a la carretera de les Llosses. L'organisme, que s'ha reunit aquest matí a Banyoles, ha retornat l'expedient a l'Ajuntament de Ripoll –s'ha acordat deixar-lo sobre la taula- en entendre que s'hauria d'haver realitzat un procediment d'avaluació ambiental. Cal recordar que ahir tots els grups de l'oposició –ERC, CUP i Fem Ripoll- van presentar públicament un manifest per intentar aturar el projecte.

La reunió de la Comissió d'Urbanisme, presidida per Agustí Serra, director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, no ha entrat en la modificació número 11 del POUM, denominada ampliació de sòl urbanitzable per a sòl industrial i activitats econòmiques SUD 7. Concretament, ha plantejat "retornar a l'Ajuntament de Ripoll l'expedient sense valorar el contingut de la proposta, per tal que s'iniciï la tramitació ambiental assenyalada en l'article 115 del reglament de la Llei d'urbanisme".

Jordi Munell, abans de rebre la confirmació oficial de la decisió d'Urbanisme, ha explicat a ElRipollès.info que es va decidir no fer l'avaluació ambiental, a instàncies dels tècnics municipals, ja que aquest procediment ja s'havia realitzat en el POUM aprovat el 2009. Hores d'ara no sap si aquesta decisió obligarà a iniciar de nou tota la tramitació.

L'oposició celebra la decisió

L'oposició de Ripoll, que ahir va presentar un manifest en contra del projecte, ha celebrat una decisió d'Urbanisme que va començar a circular ahir a la tarda. Teresa Jordà, exalcaldessa i portaveu d'ERC, s'ha mostrat “contenta” perquè s'ha “demostrat que les coses no es poden fer a corre-cuita i sense consens”. Una valoració similar a la d'Aitor Carmona, membre de la CUP, que ha assenyalat que tot plegat és el resultat “de fer les coses de pressa i corrents”. “La decisió d'Urbanisme ens dóna una mica de marge i un cert temps per intentar aturar tots junts l'aprovació definitiva”, ha explicat a ElRipollès.info.

Fem Ripoll, la coalició del PSC i ICV, ha manifestat a través d'una nota de premsa l'“alegria” per l'aturada temporal i ha reiterat que “a Ripoll no es necessita nou sòl industrial”. A més, han lamentat que “l'alcalde culpi als tècnics municipals d'aquesta falta, però la modificació es va encarregar a un arquitecte extern als serveis municipals”.

CiU, per la seva banda, ha qualificat la presentació del manifest "del tripartit que sospitàvem que es gestava a Ripoll durant la campanya. "S'ha formalitzat per oposar-se al nou sector empresarial de Les Llosses, amb l'al·legat de preservació de les planes verdes, i sense voler reconèixer que és una zona que ja ha acollit històricament activitats econòmiques malgrat que el planejament del POUM 2008 ho va qualificar de sòl rústic", van explicar a través de les xarxes socials.