L'Escola Comarcal de Música consolida la recuperació

Tanca el curs amb 230 alumnes, un 13% més que l'any passat | El curs 2012-2013 van començar només 122

Redacció
29 de maig del 2015
Actualitzat a les 10:43h
L'Escola Comarcal de Música acaba el curs amb 230 alumnes
L'Escola Comarcal de Música acaba el curs amb 230 alumnes | ECMR

L'Escola Comarcal de Música acaba el curs amb 230 alumnes. Foto: ECMR


L'Escola Comarcal de Música del Ripollès consolida la recuperació iniciada l'any passat. Concretament, el centre acaba el curs amb uns 230 alumnes, un 13% més que el 2013-2014. Unes xifres que contrasten amb les de l'inici del curs 2012-2013 quan només van començar-lo 122 persones.

La direcció de l'Escola Comarcal de Música valoren molt positivament el creixement que han tingut en la franja de 4 a 8 anys, ja que “dóna solidesa” al centre. En aquest sentit assenyalen com a clau el “suport rebut dels ajuntaments de Ripoll i Sant Joan, i de les escoles d’ambdues poblacions, on es fan classes per a nenes i nenes de P4 i P5 de manera gratuïta, des de fa dos anys.

El curs que ara finalitza s'han iniciat iniciatives encaminades a diversificar serveis i activitats, com ara la mostra d’instruments gratuïta, que han fet arribar als nens i nenes de 6 a 10 anys de totes les escoles de Ripoll i de Sant Joan. Destaquen, a més, haver participat en activitats com el Saló de l’Ensenyament de Ripoll, l’English Day, o els Jocs Florals de Sant Joan de les Abadesses. Finalment, també assenyalen com a positiva l'activitat de la Coral Guinadell i la primera Trobada de Música tradicional i Dansa, celebrada recentment al claustre del Monestir de Ripoll. En la recta final del curs se celebrarà un festival de cloenda així com concerts d’alumnes a Ripoll i Sant Joan, en el marc del cicle l’Escola al Carrer.

Les novetats del curs 2015-2016

Les principals novetats pel proper curs són la integració del cant coral i de la percussió corporal en el programa de llenguatge musical reglat, sense que representi cap increment en la quota mensual. Una altra novetat és la classe d’instrument familiar, adreçada als alumnes de 6 a 9 anys, amb presència dels pares o tutors, per tal que participin de l’aprenentatge dels seus fills, i rebin l’orientació del professor durant aquest procés. També es repetirà la mostra d’instruments gratuïta, per a tots els nens i nenes de 6 a 10 anys. Finalment, tenen en projecte introduir altra vegada l’acordió diatònic, com un primer pas per incorporar els instruments i la música tradicionals

L’objectiu per al curs 2015-16 és augmentar de manera moderada en alumnes de curta edat, i consolidar l’Escola de Comarcal de Música del Ripollès com a referència de l’ensenyament musical a la comarca, gràcies a la diversitat d’instruments, tallers, activitats  i matèries que oferim, i a la professionalitat dels professors. El període de preinscripció començarà a partir de l'1 de juny.

Es consolida la recuperació

El projecte de l'Escola Comarcal de Música va començar a caminar el curs 2007-2008 amb 159 alumnes i dos anys després es va arribar a un màxim de 267, dels quals 68 eren adults i 162 menors de 18 anys. Poc a poc, la tendència va anar caient (225 alumnes el 2010 i 195 el 2011) però la gran sotragada es va produir el curs 2012-2013 que va començar amb 122 alumnes –30 adults i 69 menors- i només deu professors (el centre n'havia arribat a tenir 17). Una caiguda de matriculats del 60% en tres cursos que va fer encendre totes les alarmes i engegar estratègies per recuperar estudiants. El curs actual s'acaba amb 230 alumnes, una xifra que sembla consolidar la recuperació.