Les modalitats de vot pels catalans residents a l'estranger el 27-S

El cens electoral vigent serà el que es tanqui el dia 1 de juny

Redacció
29 de maig del 2015
Actualitzat a les 7:09h
El cens tancat l'1 de juny és el vigent per a les eleccions al Parlament de Catalunya el dia 27 de setembre. Per tant, el lloc de residència on estiguin inscrits els electors en el cens electoral a data 31 de maig, determinarà el lloc i el procediment que els correspondrà per votar. Els catalans que es donin d’alta al CERA (Registre d’Absents Permanents) amb data posterior a l’1 de juny constaran, a efectes electorals, com a empadronats a Catalunya.

Tres modalitats de vot per als catalans residents a l'estranger

Inscrits abans de l'1 de juny: CERA (permanentment a l'estranger) El consolat de referència els informarà de les eleccions i els catalans que ho desitgin podran demanar l’exercici del vot per correu. Hauran de fer la sol·licitud  de vot a la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral –corresponent al  municipi d'inscripció en el cens vigent per a les eleccions- que podrà ser enviada  per correu postal, fax o per Internet.  
Més informació. 

Inscrits després de l'1 de juny: ERTA (temporalment a l'estranger)  L'elector haurà de sol·licitar a la delegació provincial de l'Oficina del Cens Electoral que li faci arribar la documentació necessària per tal de votar des de l'estranger. La inscripció en el Registre de Matrícula Consular com a no resident (que es pot fer de manera conjunta a la sol·licitud) és un requisit previ.
Més informació.

No inscrits al CERA ni a l'ERTA. Podran votar amb tota normalitat, de manera presencial, a Catalunya el dia 27 de  setembre, o bé demanar el vot per correu ordinàriament en tant que residents a Catalunya.
Més informació.