La Caminada del GDT uneix el Ripollès i Osona

La ruta es va fer pel nou Camí Vora Ter-GR 210, amb un traçat a tocar del riu

Redacció
26 de maig del 2015
Actualitzat a les 17:43h
La Caminada del Grup de Defensa de Ter (GDT) va unir diumenge passat el Ripollès i Osona. Un centenar de persones van participar en una activitat organitzada pel GDT amb la col·laboració del Club Excursionista de Ripoll, el Club Excursionista de Sant Quirze de Besora i el Grup Excursionista de Manlleu.

Un dia esplèndid va acompanyar els participants que van cobrir els 18 quilòmetres de l'excursió. Enguany, la caminada va començar a les 9 del matí a l'estació de tren de Ripoll i va recórrer el Camí Vora Ter-GR 210 resseguint el més proper possible el riu fins a Sant Quirze de Besora. En el transcurs del matí es van oferir diversos avituallaments amb productes ecològics i de proximitat. També es va procurar que l'accés a la caminada es pogués fer amb transport públic, mantenint així l'esperit sostenible que vol difondre el GDT en les seves activitats.

Aquest nou recorregut es tracta d’un del sender de Gran Recorregut que uneix el Ripollès i Osona. Fins l’actualitat, l’enllaç entre aquestes dues comarques es feia per camins ja existents que s'allunyaven del riu. Aquest ha estat un pas més, doncs, cap a l’homologació del sender complet, des d’Ulldeter fins la desembocadura. El GR 210 és un dels senders que el GDT va idear i homologar el 2002 i del que actualment realitza el manteniment i la gestió d’alguns dels trams. Aquest camí, que ressegueix el riu Ter en la seva zona de servitud pública, és el resultat d’un projecte del grup per tal d’apropar les persones al riu, contribuint a la sensibilització cap aquests espais de gran valor natural i ecològic.