FGC invertirà 3,2 milions d'euros a les estacions del Ripollès

El pla d'inversions augmenta un 60% respecte l'aportació del 2014 | Pretenen aconseguir l'obtenció del segell de Destinació de Turisme Familiar

Redacció
14 de maig del 2015
Actualitzat el 16 de maig a les 8:37h
Activitat esportiva a Vall de Núria
Activitat esportiva a Vall de Núria | Rastres Fotografia

Activitat esportiva a Vall de Núria. Foto: Rastres Fotografia


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) invertirà enguany 3,2 milions d'euros a les aportacions del Ripollès. Aquesta quantitat, contemplada en el pla d'inversions de l'empresa pública, suposa un 60% més que el 2014. Es va donar a conèixer aquest dimecres en el marc de la Comissió Assessora del Ripollès, que aplega institucions públiques i privades de la comarca i que serveix per fer el seguiment del funcionament de Vall de Núria i Vallter 2000. Les dues estacions, tal i com s'havia anunciat fa unes setmanes, han tingut aquesta temporada d'hivern un total de 106.000 visitants.

Un dels objectius per aquest 2015 és que els dos complexos de muntanya del Ripollès obtinguin el segell de Destinació de Turisme Familiar, atorgat per l'Agència Catalana de Turisme. Per fer-ho possible crearan una oferta certificada adreçada a les famílies amb nens. En el cas de Vall de Núria els responsables de FGC van anunciar la propera licitació del complex hoteler mentre que a Vallter s'està treballant en l’aixecament topogràfic d’una nova pista en una zona arrecerada del vent.

Ambdues estacions comptaran amb nova senyalització gràcies al Pla director de senyalització territorial i temàtica impulsat pel Departament d’Empresa i Ocupació. Al mateix temps, es portarà a terme un estudi per realitzar una ordenació urbanística a les estacions de muntanya amb la col·laboració de la direcció general d’Urbanisme.

Activitats per a l'estiu

FGC ha anunciat que aques testiu a Vall de Núria es portaran a terme activitats com cavalls i ponis, barques i canoes, parc lúdic, minigolf, senderisme, etcètera. A Vallter 2000, per la seva banda, tornarà a funcionar el telecadira, hi haurà senderisme amb guies, activitats de natura o ciclisme. També se celebrarà un ampli ventall d’esdeveniments esportius com el Trail Ulldeter, la Vallter Duatló Hybrid, la Travessa Núria-Queralt, l'Olla de Núria, entre altres.

Finalment, totes les estacions de muntanya del Grup FGC comercialitzaran un nou carnet de temporada amb el nom “Atotestiu 2015” que permetrà, mitjançant una compra única, la realització d’activitats als diversos complexos i l'obtenció de descomptes. També s’ha tancat un important acord amb un tour operador israelià que portarà visitants a Vall de Núria durant tot l’any.