El Govern licita el giratori de l'accés de la C-17 a Ripoll

Les obres, amb un cost de 607.000 euros, s'iniciaran a l'estiu

Redacció
06 de maig del 2015
Actualitzat a les 16:25h
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació d'un giratori a l'entrada sud de Ripoll, tal i com havia anunciat setmanes enrere. Les obres, que suposaran una inversió de 607.000 euros, començaran a l'estiu i tindran un termini d'excució de cinc mesos.
 
Les obres estaven pendents des de l'arribada dels quatre carrils a la vila. De fet, la solució final dista del projecte inicial i només contempla una de les rotondes previstes inicialment. Es construirà en la Solana del Ter i el "garden" en un punt on es registra un trànsit de 10.000 vehicles diaris de mitjana, un 5% dels quals són pesants.

El giratori pretén disminuir la velocitat dels vehicles, l’ordenació dels accessos existents i la prohibició dels girs a esquerres entre la futura rotonda i el nucli urbà. Tindrà un diàmetre exterior de 40 metres i comptarà amb un carril de circulació. La via verda segregada paral·lela a la C-17 enT aquest tram tindrà continuïtat resseguint la nova rotonda. Les obres es licitaran a l'abril i tindran un termini d'execució de cinc mesos.

Els propietaris de l'entorn, veient que el projecte no avançava, havien arribat a oferir finançar-lo. De fet, respecte la idea original inicialment ja es va deixar per més endavant un primer giratori a can Villaura –l'enllaç amb la C-26- mentre que ara el ramal entre la rotonda i els supermercats no s'executarà d'entrada.

Dos giratoris a la ronda Mas d'en Bosch

Territori i Sostenibilitat també es va comprometre fa unes setmanes a convertir en giratoris dues interseccions de la ronda Mas d'en Bosch, tram interurbà que forma part de l'antiga C-26. El projecte preveu actuar en les rotondes partides de l'accés a la Fundació Eduard Soler i de la benzinera de la Ruta del Ferro –on el maig passat es va produir un accident mortal de trànsit-. També analitzarà la restricció de moviments en altres interseccions del tram i la limitació de la velocitat màxima permesa. Les obres, que es licitaran a la tardor, tenen un pressupost previst de 400.000 euros.