ERC mostra el «compromís» amb la independència, la comarca i la justícia social

Els republicans reuneixen la pràctica totalitat dels 14 caps de llista, repetint el rècord del 2011, per signar un manifest | Abans dels comicis s'han assegurat tres alcaldies i opten a revalidar-ne tres més

Arnau Urgell
05 de maig del 2015
Actualitzat el 06 de maig a les 7:48h
Caps de llista i membres de les llistes d'ERC al Ripollès
Caps de llista i membres de les llistes d'ERC al Ripollès | Adrià Costa

Carme Freixa, Maria Perramon i Sergi Albrich, aquest dilluns a Ribes. Foto: Adrià Costa


Esquerra Republicana de Catalunya va mostrar múscul i aquest dilluns va reunir la pràctica totalitat dels caps de llista de les municipals per tal de signar un “compromís” amb el país, els municipis i la comarca i la justícia social. L'acte, celebrat a Ribes de Freser, va servir per mostrar les bones perspectives dels republicans de cara al 24-M on repeteixen el rècord de nombre de llistes –14- i on ja s'han pràcticament assegurat tres alcaldies, dues de les quals de noves.

El denominat "Manifest de les candidatures d'Esquerra Republicana de Catalunya al Ripollès" consta de tres punts, que abasten des del procés nacional, a l’atenció i recursos municipals a situacions de fragilitat social, i la defensa d’un pacte comarcal per defensar la identitat i recursos naturals del Ripollès. El van presentar tres dels alcaldables republicans –Maria Perramon, com a amfitriona, Sergi Albrich de Sant Joan de les Abadesses i Carme Freixa de Vallfogona- i després de llegir-lo el van signar un a un tots els caps de llista d'ERC o de les candidatures independents associades –només va fallar el d'Ogassa-. L'acte va tenir un cert to solemne trencat puntualment per un “Visca Catalunya” que va cridar Joan Garrido, un dels quatre membres de la llista de Pardines, després de fer la seva signatura.

Maria Perramon, cap de llista de Ribes de Freser, va recordar als seus companys que “són els representants més directes dels ciutadans perquè estan a peu de carrer”. Per ERC hi ha tres elements igualment importants: “les persones, els nostres pobles i la comarca així com el país”.

L'acte, presidit per una estelada, també volia mostrar el paper de “primera volta” pensant el 27-S. “Volíem escenificar que el moment del país també passar per les municipals i que ERC representa un vot nítid a favor de la independència”, va explicar Carles Bassaganya, president comarcal d'ERC, a ElRipollès.info. “La independència també ha d'anar associades a dues qüestions: protegir la gent més desafavorida i preservar la identitat i els valors de la comarca, tant a nivell ambiental com econòmic, social i cultural”, va afegir.

“S'han fet llistes on realment ERC hi té implantació. No s'ha volgut forçar la màquina a diferència d'altres partits”, va assenyalar el president dels republicans del Ripollès en referència a les llistes fantasma i en aquest sentit posa d'exemple a la Vall de Camprodon on només tenen dues candidatures en sis municipis –l'altre on no en presenten és Planoles-. A més, malgrat que les perspectives són més favorables als pobles petits –tenen assegurades les alcaldies de Pardines, Llanars i Campelles i opten a revalidar les Llosses, Ogassa i Vallfogona- destaca que juntament amb CiU és l'única formació present als cinc municipis grans.
 

Manifest de les candidatures d'Esquerra Republicana de Catalunya del Ripollès (pdf)

 

Caps de llista i altres membres de les llistes d'ERC al Ripollès. Foto: Adrià Costa
 

Caps de llista d'Esquerra Republicana de Catalnuya (ERC) al Ripollès 2015
Campdevànol: Jaume Garcia i Anglada (actual primer tinent d'alcalde substitueix Helga Pujol, candidata el 2011)

Campelles: Joan Dordas (actual alcalde per una llista vinculada al PSC; fa quatre anys ERC tenia com cap de llista d'Units per Campelles a Antoni Arqués)

Camprodon: Jordi Batchelli i Aulinas (substitueix Xavier Collboni)

Gombrèn: Ramon Cortina i Cortacans (repeteix però en aquesta ocasió serà candidat uninominal)

Llanars: Amadeu Rosell (nova llista d'ERC i única del municipi)

Les Llosses: David Serrat Soldevila (repeteix, és alcalde des del 2007)

Ogassa: Josep Tremps i Bosch (repeteix, és alcalde des del 2011)

Pardines: Jordi Perpinyà (capdavanter d'una llista sense alcaldable decidit després de la retirada de l'alcalde Esteve Perpinyà)

Queralbs: Genís Coll Subirà (candidat d'una coalició ERC-MES, fa quatre anys els republicans no van fer llista)

Ribes de Freser: Maria Perramon i Mir (repeteix per segona vegada com a cap de llista)

Ripoll: Teresa Jordà i Roura (cap de llista per cinquena vegada)

Sant Joan de les Abadesses: Sergi Albrich i Viñas (repeteix com a cap de llista per segona vegada)

Toses: Ventura Coch (substitueix Joan Pol Purra després de ser el número 2 l'any 2011)

Vallfogona de Ripollès: Maria Carme Freixa (repeteix, és alcaldessa des del 2003)
 
 

Tots els resultats de les eleccions municipals 2007-2011

Les municipals 2015 al Ripollès, dia a dia