El govern i ERC de Camprodon se les tenen per la instal·lació de cartells d'informació turística

Els republicans han destinat 10.000 euros dels "sous" de tres legislatures per encarregar nou plafons de gran format | Els han col·locat sense permís després de més de 40 dies sense esperar | L'equip de govern els rebutja i anuncia que en breu n'instal·larà d'oficials

Cartell d'informació turística a tocar del pont Nou
Cartell d'informació turística a tocar del pont Nou | Adrià Costa
Redacció
04 de maig del 2015
Actualitzat el 05 de maig a les 16:41h

Cartell d'informació turística instal·lat a tocar del pont Nou. Foto: Adrià Costa


Picabaralla a Camprodon a pocs dies de l'inici oficial de la campanya electoral. L'equip de govern, encapçalat per Esteve Pujol, ha rebutjat la cessió de nou cartells d'informació turística per part del grup municipal de Més Camprodon-ERC. Una donació que es va realitzar fa més de 40 dies destinant-hi els vora 10.000 euros corresponents a les indemnitzacions dels regidors durant tres legislatures.

ERC de Camprodon fa anys que crítica la manca de polítiques de promoció turística a la vila. Per aquest motiu, abans de l'estiu passat va decidir encarregar nou plafons de gran format per instal·lar en alguns dels punts d'interès més importants (el pont Nou, l'església de Santa Maria, la casa de la vila, el castell de Sant Nicolau, entre altres).

Des de que van fer la cessió han estat denunciant que l'equip de govern no els hi donava cap resposta. Aquest cap de setmana van passar a l'acció i van instal·lar els cartells d'informació turística. “La majoria estan en espais privats però algun els hem posat en zones públiques”, explica Jordi Batchelli, regidor i cap de llista dels republicans. “Ens van dir que posar-ho sense permís podia suposar una multa de 600 euros però si ens l'imposen la pagarem”, afegeix.

L'Ajuntament instal·larà en breu cartells “oficials”

L'equip de govern de Camprodon, a través d'una nota de premsa signada pel regidor Josep Juncà, ha rebutjat la “donació” ja que aquest procediment “no pot ser l'instrument per tal que persones, associacions o empreses esquivin les competències que per mandat popular tenen en exclusiva les institucions públiques”. A més, asseguren que a finals de la setmana vinent es començaran a instal·lar part dels 36 cartells d'informació turística que han contractat a una empresa especialitzada en el marc d'un pla incorporat en el pressupost d'enguany. “El projecte és de gran abast i abasta Camprodon, Beget, Rocabruna, Cavallera, Freixenet i Creixenturri i informa sobre monuments, passeigs, fonts...”, explica Juncà.
 

Nota de premsa de la regidoria de Comunicació de l'Ajuntament de Camprodon sobre els plafons turístics (pdf)