La Junta Electoral confirma les 57 llistes de les municipals al Ripollès

En el període d'al·legacions s'han hagut de modificar diverses candidatures a causa de la paritat | Finalment, la llista independent de Camprodon s'anomenarà Junts Fem Camprodon

Mapa de llistes a les municipals del Ripollès 2015
Mapa de llistes a les municipals del Ripollès 2015 | ElRipollès.info
Arnau Urgell
28 d'abril del 2015
Actualitzat a la 13:34h

Mapa de la distribució de llistes a les municipals del Ripollès 2015. Foto: ElRipollès.info


Les municipals 2015 al Ripollès tindran finalment 57 llistes, dues més que el 2011. Així ho ha confirmat la Junta Electoral de Puigcerdà que ha mantingut totes les candidatures presentades després del període d'al·legacions en el qual s'han hagut de realitzar algunes modificacions, la majoria vinculades a la paritat –des del 2007, en virtut de la Llei d'igualtat, han de tenir un mínim del 40% d'homes i del 40% de dones-.

Les candidatures que s'han hagut de modificar per aquest motiu han estat les de MES de Campdevànol i Sant Joan de les Abadesses –on han hagut de limitar el número de suplents als deu reglamentaris- així com la de PxC de Ripoll. També a Ripoll la CUP ha hagut d'eliminar un suplent, Àngel López, per tal de complir amb la Llei d'igualtat.

Tanmateix, la principal modificació és el canvi de nom a la llista independent de Camprodon encapçalada per l'exregidor de CiU Xavier Sala Pujol. Finalment, s'ha oficialitzat com a Junts Fem Camprodon mentre que la candidatura de l'alcalde Esteve Pujol, vinculada al PSC, es manté com a Tots per Camprodon-Progrés Municipal.

La Junta Electoral no ha posat cap impediment a les possibles “llistes fantasma” que, especialment al PSC, s'han presentat als pobles petits del Ripollès. Malgrat que en la majoria de casos estan formats per una sola persona –habitualment càrrecs i militants del partit sense vinculació amb el municipi- són totalment legals.

CiU i ERC, els partits amb més llistes

Per partits CiU manté l'hegemonia amb 18 candidatures –guanya Pardines però perd Llanars; el segueix ERC amb 14 mentre que el PSC n'ha presentat un total d'onze, una més que fa quatre anys. La CUP i el PP n'han fet quatre, per tres d'independents, dues de MES i una de Plataforma per Catalunya. ICV, que forma part de la coalició Fem Ripoll i dóna suport a MES Campdevànol, no en presenta cap.

Hi ha fins a dotze llistes –presumptament "fantasma" amb un sol candidat. Una pràctica amb la qual el PSC ha permès evitar la davallada de candidatures ja que n'ha presentat vuit amb aquest sistema. N'hi ha dues del PP, a Toses i Setcases, mentre que CiU ho ha fet a Pardines i ERC a Gombrèn. Els nacionalistes han presentat dos o tres candidats a les Llosses, Campelles i Setcases mentre que hi ha un grup independent a les Llosses –Les Llosses Participa- amb només dues persones.

Tot plegat suposa que fins a sis de les 19 alcaldies estiguin decidides abans de les eleccions. Continuaran Eudald Picas a Gombrèn i Josep Coma a Molló mentre que Amadeu Rosell serà el nou alcalde a Llanars i Mònica Bonsoms a Vilallonga de Ter. Joan Dordas, per la seva banda, ho té fet "virtualment" a Campelles mentre que Pardines no se sap el nom de l'alcalde però serà segur de la llista associada a ERC.
 

Llistes definitives eleccions municipals 2015 al Ripollès (pdf)

Edicte de subsanació d'irregularitats de les llistes de les municipals (pdf)

Tots els resultats de les eleccions municipals 2007-2011

Les municipals 2015 al Ripollès, dia a dia

 
Llistes eleccions municipals al Ripollès per municipis
Campdevànol: Convergència i Unió (CiU); Esquerra Republicana-Acord Municipal (ERC-AM); Moviment d'Esquerres (MES); Candidatura d'Unitat Popular-Poble Actiu (CUP-PA)

Campelles: Convergència i Unió (CiU), Independents per Campelles-Candidatura de Progrés (IdC-PC); Independents de Campelles-Acord Municipal (IpC-AM)

Camprodon: Junts Fem Camprodon (JFC),  Tots per Camprodon-Candidatura de Progrés (TpC-CP), Més Camprodon-Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (MC-ERC-AM); Convergència i Unió (CiU)

Gombrèn: Convergència i Unió (CiU), Independents per Gombrèn-Candidatura de Progrés (IpG-PC); Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (ERC-AM)

Les Llosses: Les Llosses Participa (LLP); Convergència i Unió (CiU); Independents de les Llosses-Candidatura de Progrés (IpLL-CP); Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (ERC-AM)

Llanars: Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (ERC-AM)

Molló: Convergència i Unió (CiU)

Ogassa: Convergència i Unió (CiU); Independents d'Ogassa-Candidatura de Progrés (IdO-AM); Independents per Ogassa-Esquerra Republicana-Acord Municipal (IpO-ERC-AM)

Pardines: Independents per Pardines-Candidatura de Progrés (IpP-CP); Independents de Pardines-Acord Municipal (IdP-AM); Convergència i Unió (CiU)

Planoles: Gent per Planoles (GpP); Convergència i Unió (CiU)

Queralbs: Convergència i Unió (CiU); Independents de Queralbs-Candidatura de Progrés (IdQ-CP); Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d'Esquerres-Acord Municipal (ERC-MES-AM)

Ribes de Freser: Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (ERC-AM); Convergència i Unió (CiU)

Ripoll: Convergència i Unió (CiU); Plataforma per Catalunya (PxC); Fem Ripoll-Candidatura de Progrés (FR-CP); Esquerra Republicana de Catalunya (ERC-AM); Partit Popular de Catalunya (PPC); Candidatura d'Unitat Popular-Poble Actiu (CUP-PA)

Sant Joan de les Abadesses: Moviment d'Esquerres (MES); Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (ERC-AM); Partit Popular de Catalunya (PPC); Candidatura d'Unitat Popular-Poble Actiu (CUP-PA); Convergència i Unió (CiU)

Sant Pau de Segúries: Fem Sant Pau-Poble Actiu (FSP-PA); Convergència i Unió (CiU)

Setcases: Convergència i Unió (CiU); Independents de Setcases-Candidatura de Progrés (IdS-CP); Partit Popular de Catalunya (PPC)

Toses: Convergència i Unió (CiU); Independents del Municipi de Toses-Candidatura de Progrés (IdT-CP); Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (ERC-AM); Partit Popular de Catalunya (PPC)

Vallfogona de Ripollès: Convergència i Unió (CiU); Independents de Vallfogona de Ripollès-Candidatura de Progrés (IdV-CP); Tria per Vallfogona-Acord Municipal (TpV-AM)

Vilallonga de Ter: Convergència i Unió (CiU)

Nota: Acord Municipal és la "marca blanca" d'ERC; Candidatura de Progrés del PSC i Poble Actiu de la CUP