Manifestacions de ramaders al Ripollès i tres comarques del Pirineu més el 28 d'abril

El sector protesta contra les retallades del Govern i els atacs de la fauna salvatge

Redacció
24 d'abril del 2015
Actualitzat a les 9:49h
Les diferents associacions de ramaders del Pirineu han convocat manifestacions el proper 28 d'abril per mostrar el desacord amb el Programa de desenvolupament rural (PDR) i els danys provocats per la fauna salvatge. Hi haurà manifestacions al Ripollès però també, de manera simultània, a la Cerdanya, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça.

Aquestes manifestacions arribaran tres setmanes després d'una marxa lenta de tractors per la N-260, al Pallars Sobirà, per reclamar millores en les polítiques agràries i denunciar els danys de la fauna salvatge. El silenci de les administracions a les reivindicacions dels ramaders fa que aquests no aturin les protestes.

Els ramaders protesten per les retallades del Govern en els ajuts del Pla de Desenvolupament Rural (PDR) i la "mala gestió" de la fauna salvatge. Els atacs d'animals com el voltor o l'ós bru contra bestiar viu, la dificultat burocràtica per cobrar les compensacions i la retallada d'aquestes fa que molts criadors ja es replantegin el seu futur al Pirineu. Per això, exigeixen més control sobre espècies potencialment perilloses per als ramats.