Les municipals al Ripollès tindran 57 llistes, dues més que l'any 2011

CiU és el partit que més en presenta (18) seguit de les 14 d'ERC i les 11 del PSC | La CUP i el PP en presenten quatre, tres d'independents, dues de MES i una de PxC | Fins a 12 llistes, vuit del PSC, tenen un sol candidat i a tres municipis hi ha una sola a llista

Mapa de llistes a les municipals del Ripollès 2015
Mapa de llistes a les municipals del Ripollès 2015 | ElRipollès.info
Arnau Urgell
22 d'abril del 2015
Actualitzat el 23 d'abril a les 16:42h

Mapa de la distribució de llistes a les municipals del Ripollès 2015. Foto: ElRipollès.info


El 24 de maig hi haurà un total de 57 llistes al Ripollès. Es tracta de dues més que fa quatre anys malgrat que totes les previsions indicaven que la xifra es reduiria significativament. Una situació que, en part, es deu al creixement de les candidatures unipersonals –allà on hi ha llistes obertes els partits poden presentar entre un i cinc candidats-.

Per partits CiU manté l'hegemonia amb 18 candidatures –guanya Pardines però perd Llanars; el segueix ERC amb 14 mentre que el PSC n'ha presentat un total d'onze, una més que fa quatre anys. La CUP i el PP n'han fet quatre, per tres d'independents, dues de MES i una de Plataforma per Catalunya. ICV, que forma part de la coalició Fem Ripoll i dóna suport a MES Campdevànol, no en presenta cap.

Hi ha fins a dotze llistes amb un sol candidat. Una pràctica amb la qual el PSC ha permès evitar la davallada de candidatures ja que n'ha presentat vuit amb aquest sistema. N'hi ha dues del PP, a Toses i Setcases, mentre que CiU ho ha fet a Pardines i ERC a Gombrèn. Els nacionalistes han presentat dos o tres candidats a les Llosses, Campelles i Setcases mentre que hi ha un grup independent a les Llosses –Les Llosses Participa- amb només dues persones.
 
Llistes eleccions municipals al Ripollès per municipis
Campdevànol: Convergència i Unió (CiU); Esquerra Republicana-Acord Municipal (ERC-AM); Moviment d'Esquerres (MES); Candidatura d'Unitat Popular-Poble Actiu (CUP-PA)

Campelles: Convergència i Unió (CiU), Independents per Campelles-Candidatura de Progrés (IdC-PC); Independents de Campelles-Acord Municipal (IpC-AM)

Camprodon: Tots per Camprodon (TpC), Independents per Camprodon-Candidatura de Progrés (IpC-CP), Més Camprodon-Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (MC-ERC-AM); Convergència i Unió (CiU)

Gombrèn: Convergència i Unió (CiU), Independents per Gombrèn-Candidatura de Progrés (IpG-PC); Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (ERC-AM)

Les Llosses: Les Llosses Participa (LLP); Convergència i Unió (CiU); Independents de les Llosses-Candidatura de Progrés (IpLL-CP); Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (ERC-AM)

Llanars: Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (ERC-AM)

Molló: Convergència i Unió (CiU)

Ogassa: Convergència i Unió (CiU); Independents d'Ogassa-Candidatura de Progrés (IdO-AM); Independents per Ogassa-Esquerra Republicana-Acord Municipal (IpO-ERC-AM)

Pardines: Independents per Pardines-Candidatura de Progrés (IpP-CP); Independents de Pardines-Acord Municipal (IdP-AM); Convergència i Unió (CiU)

Planoles: Gent per Planoles (GpP); Convergència i Unió (CiU)

Queralbs: Convergència i Unió (CiU); Independents de Queralbs-Candidatura de Progrés (IdQ-CP); Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d'Esquerres-Acord Municipal (ERC-MES-AM)

Ribes de Freser: Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (ERC-AM); Convergència i Unió (CiU)

Ripoll: Convergència i Unió (CiU); Plataforma per Catalunya (PxC); Fem Ripoll-Candidatura de Progrés (FR-CP); Esquerra Republicana de Catalunya (ERC-AM); Partit Popular de Catalunya (PPC); Candidatura d'Unitat Popular-Poble Actiu (CUP-PA)

Sant Joan de les Abadesses: Moviment d'Esquerres (MES); Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (ERC-AM); Partit Popular de Catalunya (PPC); Candidatura d'Unitat Popular-Poble Actiu (CUP-PA); Convergència i Unió (CiU)

Sant Pau de Segúries: Fem Sant Pau-Poble Actiu (FSP-PA); Convergència i Unió (CiU)

Setcases: Convergència i Unió (CiU); Independents de Setcases-Candidatura de Progrés (IdS-CP); Partit Popular de Catalunya (PPC)

Toses: Convergència i Unió (CiU); Independents del Municipi de Toses-Candidatura de Progrés (IdT-CP); Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (ERC-AM); Partit Popular de Catalunya (PPC)

Vallfogona de Ripollès: Convergència i Unió (CiU); Independents de Vallfogona de Ripollès-Candidatura de Progrés (IdV-CP); Tria per Vallfogona-Acord Municipal (TpV-AM)

Vilallonga de Ter: Convergència i Unió (CiU)

Nota: Acord Municipal és la "marca blanca" d'ERC; Candidatura de Progrés del PSC i Poble Actiu de la CUP
 

Llistes eleccions municipals 2015 al Ripollès (pdf)

Tots els resultats de les eleccions municipals 2007-2011

Les municipals 2015 al Ripollès, dia a dia