La Pocatraça coronarà els campions de Catalunya d'esquí de muntanya

La prova de Núria incorpora la Cursa Popular Sant Bernat

Redacció
08 d'abril del 2015
Actualitzat a les 9:23h
Pocatraça
Pocatraça | Toni Anguera/Vall de Núria

Diumenge torna la Pocatraça. Foto: Toni Anguera/Vall de Núria


La Pocatraça, la prova per equips del Centre Excursionista d'Olot, posarà punt final aquest diumenge a la temporada d'esquí de muntanya. Ho farà amb un doble al·licient: tancar la Copa Catalana per equips i coronar els campions de Catalunya de l'especialitat. Tot i les altes temperatures dels darrers dies l'organització garanteix a Núria un recorregut de qualitat de 1.812 metres de desnivell positiu.

La cursa del CE Olot arriba a la setzena edició. L'organització ha previst dos recorreguts a l'entorn de Núria. El primer, per a les categories absoluta, júnior masculí i mixta, tindrà 1.842 metres de desnivell positiu. Transcorrerà per Núria (1.972), coll d’Eina (2.683), pla de Beguda (vall d’Eina) (2.300), bretxa de la Conca (2.740), la Conca (2.530), serra dels Llosers (2.708), Estanyol (2.340), pic de Noufonts (2.861) i arribada a Núria amb un descens final de 900 metres de desnivell. El segon, per a les categories cadet i júnior femení, serà de 1.254 metres de desnivell positiu. També començarà i acabarà a Núria i passarà pel coll d’Eina (2.683), coll pic d’Eina (2.715), Estanyol (2.340) i pic de Noufonts (2.841) i arribada a Núria.

Aprofitant la infraestructura de la Pocatraça, enguany s'ha organitzat la primera Cursa Popular Sant Bernat, en honor al patró dels esquiadors la imatge del qual es troba dins del santuari de la Mare de Déu de Núria. Aquesta cursa és individual i està pensada perquè tots aquells aficionats a l’esquí de muntanya puguin gaudir d’un itinerari segur, fàcil, amb talls horaris més que suficients i aeri, la qual cosa permetrà als participants gaudir d’unes magnífiques vistes de la Pocatraça. El recorregut definitiu, de 900 metres de desnivell positiu, s'anunciarà a les properes hores.

La Vall de Núria acull a l'organització i corredors durant tot el cap de setmana, és per això que dissabte dia 11 d'abril a partir de les 16.00 s'iniciarà el lliurament de dorsals, dues hores després es farà la reunió informativa amb tots els participants (briefing) a l'Auditori de Núria, els corredors que acreditin haver reservat Hotel o Alberg a Núria a la nit de dissabte poden pujar amb el cremallera que vulguin. L'endemà es farà una sortida amb el cemallera des de Queralbs fins a Núria per arribar amb temps de recollir dorsals a les 8 del matí i iniciar el control d'ARVA a les 8:30. Les sortides es faran a les 9 en punt a Vall de Núria.

La Pocatraça 2014, que era Campionat d'Espanya de l'especialitat, la van guanyar la parella formada per Marc Pinsach i Nil Cardona. En dones es van imposar Marta Garcia i Marta Riba, que precisament aquest cap de setmana disputaran l'Adamello Ski Race, puntuable per a la Copa del Món de Llarga Distància.
 

Fotos de la Pocatraça 2014 (Corriolsdellum.com)

Fotos de la Pocatraça 2012 (Toni Anguera)

Fotos de la Pocatraça 2010 (Toni Anguera)

Palmarès i classificacions temporada 2014-2015 esquí de muntanya