Itinerànnia deixa més de tres milions anuals

Anglesos, francesos i holandesos, principals usuaris de la xarxa del Ripollès, la Garrotxa i Empordà

Presentació de l'impacte econòmic d'Itinerànnia
Presentació de l'impacte econòmic d'Itinerànnia | CCG
Andreu Oliveras
01 d'abril del 2015
Actualitzat el 05 d'abril a les 12:17h

Presentació de l'impacte econòmic d'Itinerànnia, al Consell Comarcal de la Garrotxa. Foto: CCG


La xarxa de senders Itinerànnia, que recorre la Garrotxa, el Ripollès i l'Alt Empordà, deixa 3.351.590 euros al territori, segons les dades del 2014 fetes públiques pels gestors de la xarxa. Es basen en els paquets turístics que s'han comercialitzat l'any passat, als quals han sumat els àpats i les compres que van fer els 4.946 visitants.

La coordinadora d'Itinerànnia, Adriana Ramon, assegura que l'impacte econòmic pot ser superior ja que només han comptabilitzat aquells que han comprat un paquet de vacances vinculat a la xarxa. De fet, calculen que el 2014 van passar unes 65.000 persones pels senders d'Itinerànnia, entre turistes i gent del territori que va a fer excursions pels 2.500 quilòmetres de camins. 

Usuaris estrangers, majors de 55 anys

El perfil de turista atret per Itinerànnia són majoritàriament anglesos, francesos i holandesos, majors de 55 anys. Solen tenir un nivell d'estudis elevat i ser molt respectuosos amb el Medi Ambient. Pertanyen a la classe mitjana-alta i els seus viatges per les rutes Itinerànnia duren de sis a set dies. 

Adriana Ramon explica que la ruta estrella és la que va de Cotlliure a Cadaqués o de Cotlliure a l'Escala. És la que atrau a més senderistes. Ara, els responsables de la xarxa, estan treballant per crear rutes circulars amb sortida i arribada a un mateix municipi, pensant amb aquells turistes que volen dormir sempre al mateix lloc. En aquest sentit, properament incorporaran 21 rutes a la Garrotxa i 12 recorreguts per cales i camins de ronda de l'Empordà.
 

Anglesos, francesos i holandesos són els principals turistes d'Itinerànnia. Foto: Arxiu ND