Armats de Camprodon i Campdevànol amb la legió que envaeix Girona

Armats a Girona
Armats a Girona | Carles Palacio
Redacció
30 de març del 2015
Actualitzat a les 19:51h

75è aniversari dels Manaies de Girona. Foto: Carles Palacio


Diumenge a la tarda, Girona va recrear la imatge de l'imperi romà envaint la ciutat. Quasi 800 soldats romans vinguts de 14 poblacions de la demarcació, entre els quals Camprodon i Campdevànol, van participar de l'acte central de celebració del 75è aniversari dels Maianes gironins. Manaies, armats, estaferms i soldats romans portaven les seves cuirasses, llances, escuts i espases per desfilar com una autèntica legió, anomenada Vexiliato Gerundensis.

En l'acte hi van participar les confraries d'Amer, Banyoles, Besalú, Bescanó, Blanes, Campdevànol, Camprodon, Figures, Girona, Les Planes d'Hostoles, Maçanet de la Selva, Mieres, Sant Hilari Sacalm, Verges, a més d'algunes vingudes d'altres punts de Catalunya. L'acte va ser seguit per nombrós públic que no es volia perdre un acte únic. Els manaies tradicionalment només surten entre Dimecres Sant i Divendres Sant i ahir van fer una excepció.

Una vegada la formació –ocupaven 600 metres- ha arribat a la plaça Catalunya cada cap de colla ha recollit una cinta de record que s'han penjat a les llances. L'acte l'ha presidit l'alcalde de Girona i entre les autoritats presents hi havia Joan Manso i Esteve Pujol, batlles de Campdevànol i Camprodon, respectivament.
 

Galeria de fotos del 75è anivesari dels Manaies de Girona (Carles Palacio)


75è aniversari dels Manaies de Girona. Foto: Carles Palacio