La nova escola de Campdevànol es vol estrenar a l'inici del curs 2016-2017

Irene Rigau col·loca la primera pedra d'unes obres que tenen un període d'execució de 14 mesos | El director celebra que "per fi" podran tenir tots els alumnes en un sol edifici

Acte de col·locació de la primera pedra de la nova escola de Campdevànol
Acte de col·locació de la primera pedra de la nova escola de Campdevànol | Arnau Urgell
Arnau Urgell
30 de març del 2015
Actualitzat el 31 de març a les 8:06h

Acte de col·locació de la primera pedra de la nova escola de Campdevànol. Foto: Arnau Urgell


La nova escola de Campdevànol ja té primera pedra i, si tot va bé, obrirà les portes a l'inici del curs 2016-2017. Aquestes són les previsions amb els quals treballa el Departament d'Ensenyament malgrat que la consellera Irene Rigau, que va presidir dissabte l'acte protocol·lari previ a l'inici de les obres, va evitar donar un termini concret. Els treballs, adjudicats per valor de 3,1 milions d'euros, tenen un temps d'execució de 14 mesos que permetran que “per fi” tots els alumnes de Campdevànol estiguin en un sol edifici.

La consellera Irene Rigau va ser l'encarregada de col·locar la primera pedra de la nova Escola Pirineu que s'aixecarà al solar de can Ribalaigua, entre el Casino i Comforsa. Els terrenys estan urbanitzats de la primavera 2011 després que se cedís l'espai a Ensenyament i es posés fi a una llarga controvèrsia sobre la ubicació en ple debat sobre el nou Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM).

“Ha estat un projecte difícil perquè inicialment no hi havia acord sobre el solar i tampoc estava clar el concepte si el centre havia d'estar dins o fora del poble. A més, la legislatura va començar amb molts pocs recursos”, va assenyalar la titular d'Ensenyament. “Serà una escola al servei del poble i un poble al servei de l'escola”, va afegir en referència a que tan el pati com el gimnàs i la biblioteca estaran oberts als veïns del municipi i de la resta de la comarca.

Més enllà del projecte arquitectònic –amb el pati a tocar del carrer Puigmal i les aules a la banda del Freser-, l'element més destacat és que es podrà agrupar en un sol edifici l'Escola Pirineu. “Per fi junts hem posat a la fotografia que hem introduït a la primera pedra”, va assenyalar Albert Reyné, director del centre. “Ha estat massa anys partida”, va afegir. I és que mentre els més petits estaven en un edifici dels anys 50 relativament proper a la nova escola, la resta d'alumnes estudiaven a la carretera de Gombrèn.

Les obres de la nova escola Pirineu, un projecte redactat per Mestura Arquitectes, van sortir a licitació l'octubre de l'any passat per 3,8 milions. En total, fins a dinou empreses es van presentar al concurs públic. A finals de gener, Infraestructures de Catalunya en va adjudicar els treballs a la constructora Certis Obres i Serveis SAU per poc més de 3,1 milions. El responsable de l'empresa, entre altres, va destacar que l'edifici s'escalfarà amb una caldera de biomassa.

L'acte de col·locació de la primera pedra de la nova escola de Campdevànol no és l'únic protocol·lari ja que aquest dilluns s'inauguren les obres del passeig de la Farga Casanova i l'augment de pressió al barri del Roser, Sant Cristòfol i l'Arc de Sant Martí. La convocatòria aquest dimarts de les eleccions municipals al Butlletí Oficial de l'Estat impediran a partir de demà qualsevol acte similar.