Una allau a Vallter obliga a tancar l'estació

Els Bombers, després de pentinar durant hores la zona, confirmen que no hi ha cap ferit

Redacció
28 de març del 2015
Actualitzat el 29 de març a les 22:26h
Allau a Vallter
Allau a Vallter | Quim Argemí

Allau a la pista de Xemeneies de Vallter 2000. Foto: Quim Argemí


Una important allau ha afectat aquest migdia la pista de Xemeneies, a Vallter 2000. La zona ja estava tancada avui a causa del fort vent i, després d'un primer reconeixement dels Bombers, s'ha comprovat que no hi havia ningú havia atrapat. Posteriorment, s'ha acabat de tancar tota l'estació davant de la possibilitat de provocar una segona allau, segons han explicat a aquest mitjà testimonis presencials.

L'allau ha començat a la zona de l'aresta del pic de la Dona i ha afectat la pista de Xemeneies poc després d'un quart d'una del migdia d'aquest dissabte. Ha afectat una superfície d'una hectàrea, segons el departament de premsa dels Bombers. Ràpidament s'han activat efectius aeris i terrestres dels Bombers de la Generalitat per comprovar que no hi hagués cap ferit. La zona l'han pentinat com a mínim dos helicòpters –un dels quals dels Bombers francesos- així com altres efectius que han arribat al lloc dels fets amb les motos de neu de l'estació. També s'hi han desplaçat efectius amb gossos. Un portaveu del cos d'emergències ha assegurat a aquest mitjà que el reconeixement ha estat preventiu i que finalment s'ha desterminat que no hi havia cap ferit.

Així mateix els tècnics han treballat sobre el terreny avaluant els riscos de la zona per estudiar la possibilitat de provocar una segona allau. Les tasques per comprovar que no hi hagués cap atrapat –en la qual també hi han participat els Mossos d'Esquadra- han acabat a les 16.30. Aquest dissabte està sent marcat pel fort vent a les cotes altes, una circumstància que ha obligat a neutralitzar La Molina-Vallter Skimarathon, l'única marató d'esquí muntanya del país, quan ja s'havia donat la sortida.