El mal temps estronca La Molina-Vallter Skimarathon

L'organització declara guanyadors les parelles Benedikt Böhm-Javi Martín i Clàudia Galicia-Anna Comet | Ratxes de vent superiors als 100 km/h obliguen a neutralitzar la cursa abans del Puigmal

Clàudia Galicia i Anna Comet, a La Molina-Vallter Skimarathon
Clàudia Galicia i Anna Comet, a La Molina-Vallter Skimarathon | JMM
Arnau Urgell
28 de març del 2015
Actualitzat el 31 de març a les 10:14h

Anna Comet i Clàudia Galicia, en el primer tram de La Molina-Vallter Skimarathon. Foto: Josep Maria Montaner


El mal temps, amb pluja i ratxes de vent superiors als 100 km/h, han obligat a l'organització de La Molina-Vallter Skimarathon a neutralitzar la prova. Els esquiadors no han pogut arribar al Puigmal i se'ls ha desviat cap a Er, a l'Alta Cerdanya. La decisió ha arribat després que en un primer moment es decidís tallar la cursa a Núria i ha suposat coronar com a guanyadors les parelles formades per Benedikt Bhöm-Javi Martín i Clàudia Galicia-Anna Comet.

La cursa ha començat a quarts de vuit a la zona dels Alabaus, al pla d'Anyella de Toses, i havia d'acabar a Vallter. Les previsions de vent ja havien suposat que s'eliminés inicialment l'ascens al Bastiments en una edició on la quantitat de neu permetia realitzar el recorregut íntegre.

Abans d'afrontar l'ascens final al Puigmal la primera posició corresponia a la parella formada per l'alemany Benedikt Böhm i el madrileny Javi Martín mentre que els catalans Joan Reyné i Sergi Artís eren segons. En categoria femenina, les osonenques Clàudia Galicia i Anna Comet eren líders destacades i ho tenien tot a favor per revalidar la victòria del 2014.

Classificacions al quilòmetre 15

Una vegada s'ha traslladat per carretera tots els equips des d'Er fins al punt de sortida, l'organització ha decidit establir una classificació a partir del pas dels equips al control del pic Duraneu, al quilòmetre 15 de la cursa. D'aquesta manera, els guanyadors han estat els equips formats per Böhm-Martín i Galicia-Comet.

Els podis els han completat Pere Aurell-Adrià Canimas i Ignasi Puig-Xavi Freixinet en categoria masculina, i Gemma Arró-Tina Bes i les andorranes Caroline Poussier-Valérie Laffite-Sophie Dusatoir, en femenina.

Els més perjudicats amb la decisió d'establir la classificació al pic Duraneu han estat la parella formada per Joan Reyné i Sergi Artís. "Vèiem que amb aquelles condicions era impossible continuar i just abans de la darrera rampa hem aprofitat que hi havia un punt arrecerat i hem aprofitat per abrigar-nos i descansar. Érem segons i ens ha sabut greu", ha explicat Reyné a NacióMuntanya.

Clàudia Galicia, en canvi, ha considerat correcta la decisió de l'organització. "Les condicions eren bones al principi però a mesura que ens acostàvem al Puigmal el vent bufava cada vegada més fort. És una llàstima ja que enguany, a diferència de l'any passat, hi havia prou neu per fer tot el recorregut", ha explicat.

Paisatge de La Molina-Vallter Skimarathon Foto: Josep Maria Montaner

 

Galeria de fotos de La Molina-Vallter Skimarathon 2015 (Josep Maria Montaner)

Galeria de fotos de La Molina-Vallter Skimarathon 2014 (Arnau Urgell)

El vídeo de La Molina-Vallter Skimarathon 2014 (Martí Urgell)

Classificacions i palmarès esquí de muntanya temporada 2014-2015


La Molina-Vallter Skimarathon Foto: Josep Maria Montaner
 

Benedickt Böhm i Javi Martín, liderant La Molina-Vallter Skimarathon Foto: Josep Maria Montaner