El copilot de l'avió dels Alps estava de baixa mèdica i ho va amagar

En la tragèdia van morir 150 persones, entre les quals una noia filla de Campdevànol

Europa Press
27 de març del 2015
Actualitzat el 30 de març a la 13:32h
La fiscalia alemanya que investiga el cas de l'avió de Germanwings que es va estavellar als Alps francesos ha informat aquest divendres que han trobat documents a la casa del copilot, Andreas Lubitz, que mostren que estava rebent tractament mèdic i que aquest va ocultar la malaltia a la seva empresa. Entre ells, hi havia una "baixa per malaltia actual trencada, que també cobria el dia del vol". 

El descobriment s'afegeix a l'anunci fet ahir per la fiscalia francesa després d'analitzar la primera caixa negra de l'avió, on va explicar que creia que el copilot havia fet estavellar l'aparell de manera voluntària. En el sinistre hi van morir 150 persones –144 viatgers i sis tripulants-, entre les quals una noia de Campdevànol, malgrat que actualment vivia a Sant Gregori.

Segons la fiscalia, durant el registre no s'ha trobat cap nota de comiat ni de reivindicació. De moment, tampoc es tenen proves que apuntin a un motiu polític o religiós en la seva manera d'actuar. La fiscalia, que no ha esmentat de quina malaltia es tracta, ha aclarit que caldran uns dies per avaluar els documents trobats, però ha assegurat que tant bon punt hi hagi novetats, les donaran a conèixer. A més, ha afirmat que ja s'ha informat del descobriment a les autoritats franceses. 

Segons ha informat aquest matí el diari britànic The Times, Lubitz va ser suspès durant uns mesos per Lufthansa en la seva etapa de formació l'any 2009 i tenia un historial de depressió per una "crisi existencial".