Una de les víctimes de la tragèdia aèria dels Alps era filla de Campdevànol

La víctima, actualment resident a Sant Gregori, es traslladava a la fira alimentària Anuga Food Tec | El sinistre se salda amb un total de 150 morts

Redacció
24 de març del 2015
Actualitzat el 27 d'abril a les 7:20h
Un dels helicòpters de l'operatiu de rescat als Alps
Un dels helicòpters de l'operatiu de rescat als Alps | Europa Press

Un dels helicòpters de l'operatiu de rescat als Alps. Foto: Europa Press


Una de les víctimes de la tragèdia aèria dels Alps, on han mort 150 persones, era filla de Campdevànol, segons han confirmat fonts de l'Ajuntament. Sandra Arribas Torras, que feia anys que no vivia al municipi, actualment residia a Sant Gregori (el Gironès). Era, segons l'Agència Catalana de Notícies, directora d'exportacions i màrqueting de l'empresa BDF Natural Ingredients amb seu al Parc Científic de Girona. Aquesta i altres empreses es dirigien a Alemanya per participar a la prestigiosa fira Anuga FoodTec de Colònia.

L'avió portava 144 passatgers i sis tripulants, tots ells morts. L'aparell de la companyia de baix cost Germanwings havia sortit de l'aeroport de Barcelona-El Prat a les 10.01 i havia d'arribar a Düsseldorf a les 11.41. A les 11.15 ha desaparegut dels radars i s'han activat totes les alarmes. Entre les víctimes n'hi ha nou de les comarques gironines, entre les quals tres veïnes d'Olot –precisament una de les víctimes olotines treballava a la mateixa empresa que Arribas-.

La zona on s'ha estavellat l'avió, per causes que encara es desconeixen, és enmig dels Alps francesos en una zona de molt difícil accés. L'aeroport del Prat s'ha convertit en el centre d'atenció a les víctimes i aquest dimecres els presidents Mas i Rajoy viatjaran fins al lloc del sinistre. Els governs espanyol i català han decretat tres dies de dol oficial a partir d'aquesta mitjanit i fins al dissabte a les 00.00.

Banderes a mitja asta

La majoria d'institucions catalanes tenen avui les banderes a mitja asta en el primer dia de dol oficial. També a l'Ajuntament de Campdevànol en record de la víctima mortal nascuda al municipi. "Ja hi tornem a ser. La vida obstinada en recordar-nos qui mana. Des de Campdevànol sempre et recordarem. El meu condol a una família que són a la vegada bons amics i parents. Que injust!", ha assegurat l'alcalde Joan Manso a través de les xarxes socials. A les 12.00 d'aquest migdia es guardarà un minut de silenci a davant dels ajuntaments d'arreu de Catalunya entre els quals el de Ripoll i el de Camprodon.
 

Seguiment de l'accident aeri a Nació Digital