La CUP de Campdevànol vol reactivar el consell de poble

Maiol Miró i Àfrica Muntané acompanyaran Mariona Baraldés al capdavant de la llista

Els vuit primers de la llista de la CUP de Campdevànol
Els vuit primers de la llista de la CUP de Campdevànol | Arnau Urgell
Arnau Urgell
23 de març del 2015
Actualitzat el 20 d'abril a les 16:03h

Els vuit primers de la llista de la CUP de Campdevànol. Foto: Arnau Urgell


La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) vol irrompre a l'Ajuntament de Campdevànol amb les banderes de la participació i de la transparència. En aquest sentit una de les principals mesures que proposen els independentistes, en la seva primera presència a les municipals, és la reactivació del consell de poble que va quedar hivernant després d'aparcar l'aplicació de la Llei de barris. Maiol Miró i Àfrica Muntané acompanyaran Mariona Baraldés al capdavant d'una llista que parcialment es va presentar dissabte passat.

La CUP va ser el primer partit de Campdevànol en anunciar candidat i ara ja ha presentat els vuit primers de la llista. Per darrera de Mariona Baraldés se situen Maiol Miró, Àfrica Muntané, Carles Bonich i Gemma Rusiñol. La candidatura es va presentar dissabte al migdia en un acte que va aplegar una trentena de persones al centre cívic la Confiança. Seguint els principis assemblearis de la formació van disposar les cadires en cercle i van presentar un “codi ètic” que, entre altres, limita els sous dels càrrecs públics, només permet encadenar dues legislatures com a regidor i impedeix demanar crèdits a les entitats bancàries.

Mariona Baraldés, que serà la primera cap de llista de la CUP al municipi, va explicar que estan en ple procés per elaborar el programa i que convocaran una assemblea oberta per tal de rebre aportacions i acabar-lo de perfilar. Un dels eixos serà la participació i, per aquest motiu, pretenen reactivar el Consell de Poble i “convertir-lo en un òrgan de decisió. “Sabem que funcionar amb democràcia directa no és fàcil però s'hi ha d'apostar”, va assegurar Baraldés.

Es dóna la circumstància que hores d'ara la CUP és l'únic partit que no forma part del govern de Campdevànol que ha anunciat que es presentarà a les municipals. En aquest sentit passen les setmanes i l'entorn del grup socialista no ha fet públic si farà llista.
 
Llista Candidatura d'Unitat Popular-Poble Actiu (CUP-PA) Campdevànol 2015
1. Mariona Baraldés Cabarrocas
2. Maiol Miró Muñoz
3. Àfrica Muntané Izquierdo
4. Carles Bonich Bonet
5. Gemma Rusiñol Gimbert
6. Albert Martínez Espelt
7. Núria Picado Cantero
8. Damià Mateu Garrido
9. Aina Zarco Subiràs
10. Jordi Castañer Villalba
11. Aïda Mateu Picado

Suplents

12. Jaume Caballero Ruiz
13. Gemma Povill Medalla
 

Resultats eleccions municipals a Campdevànol 2007-2011

Tots els resultats de les eleccions municipals 2007-2011

Les municipals 2015 al Ripollès, dia a dia