Teresa Jordà vol tornar a l'alcaldia per «recuperar l'orgull de ser de Ripoll»

La candidata republicana assegura que amb el govern de CiU la vila ha perdut capitalitat i il·lusió | El diputat Joan Tarda la presenta com “l'alcaldessa que proclamarà la República des del balcó”

Arnau Urgell
21 de març del 2015
Actualitzat el 22 de març a les 19:33h
Teresa Jordà, candidata d'ERC a les municipals de Ripoll
Teresa Jordà, candidata d'ERC a les municipals de Ripoll | Arnau Urgell

Teresa Jordà, candidata d'ERC a les municipals de Ripoll. Foto: Arnau Urgell


Teresa Jordà es va convertir aquest divendres en la primera candidata de les municipals de Ripoll en presentar-se en societat. Ho va fer davant d'un centenar de persones a la sala Abat Senjust de l'Ajuntament on va fer una crida a “recuperar l'orgull de ser de Ripoll”. El diagnòstic dels republicans –que fa quatre anys van perdre un regidor i l'alcaldia- és que amb el govern de Jordi Munell la vila ha perdut “capitalitat i il·lusió”. Jordà, candidata per cinquena legislatura consecutiva, va ser presentada pel diputat Joan Tardà com l'“alcaldessa que proclamarà la República des del balcó”.

“Recuperem l'orgull” és el lema amb el qual ERC es presentarà a les municipals de Ripoll del proper 24 de maig. L'acte d'aquest divendres va servir per presentar en societat la candidata –i especialment les seves raons per tornar-se a presentar- així com el leit motiv d'una campanya que dibuixarà una vila que ha perdut “molta pistonada” amb el govern de CiU.

Teresa Jordà va fer una crida a recuperar, a banda de l'orgull, la “il·lusió, el sentiment de pertinença, la capitalitat i la transparència”. “Volem un ajuntament de vidre”, va afirmar tot deixant a entendre que Ripoll havia passat a ser d'un municipi “de tots” a un d'“uns pocs”. Per aprofundir en el missatge progressista –en uns comicis on tindrà la competència de la llista conjunta de PSC-ICV així com de la CUP- es va fer acompanyar de Joan Tardà, a qui va definir com “un referent de les esquerres del país”.

Teresa Jordà, fotografiada per Joan Tardà. Foto: Arnau Urgell


El veterà diputat al Congrés espanyol –on comparteix grup amb Jordà- va definir la candidata com a “combativa, rebel i que sempre riu”. “No em refio de la gent que no riu”, va assegurar Tardà que va confessar-ne “estar mig enamorat”. “És l'alcaldessa valenta que proclamarà la República al balcó”, va exclamar el diputat d'ERC que va fer una crida a convertir les municipals en una primera volta de les eleccions al Parlament del 27 de setembre. “Per aconseguir un trencament democràtic és necessari que els republicans governem el màxim d'ajuntaments i que això esdevingui la plataforma d'enlairament per tenir una majoria folgada al Parlament a favor de la independència”, va concloure.

L'acte, que va comptar amb la presència de la resta de regidors d'ERC de Ripoll, els candidats dels republicans de Campdevànol i Sant Joan –Jaume Garcia i Sergi Albrich- així com l'exregidora de Vic, Gràcia Ferrer, entre altres, va acabar amb una fotografia de la candidata a tots els assistents i una copa de cava.