Anticorrupció vol recórrer l'arxivament del cas FMC

El ministeri públic vol dur el cas al Tribunal Suprem perquè considera que l’ens és públic

Redacció
17 de març del 2015
Actualitzat el 19 de març a les 9:57h
La Fiscalia Anticorrupció té la intenció de presentar un recurs davant del Tribunal Suprem contra l'arxivament per part de l'Audiència de Barcelona del cas de les suposades dietes irregulars pagades a una quarantena d'alcaldes membres de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). L’anunci es fa públic un dia després que l’Audiència arxivés la peça separada del cas Mercuri en considerar que la FMC és una associació privada, i que, per tant, no hi ha malversació de fons públics, extrem que no comparteix Anticorrupció.

La decisió de l'Audiència va significar la desimputació de tots els alcaldes implicats, que formaven part majoritàriament del PSC però també de CiU, ERC, PP i ICV. El cas esquitxava Teresa Jordà –malgrat que no va ser imputada per la condició d'aforada- així com el ripollès Antoni Soy, per rebre dietes quan era alcalde d'Argentona.

La fiscalia insistirà que més del 90% dels ingressos de la FMC procedeixen d'administracions públiques com ajuntaments, consells comarcals, diputacions i altres subvencions públiques, que tots els seus membres són càrrecs públics, com alcaldes i regidors, i que les seves finalitats tenen interès públic, com assessorar els consistoris i defensar els seus interessos.
 
L’anunci arriba després que els alcaldes i exalcaldes imputats per aquest cas haguessin celebrat la decisió de l’Audiència Provincial que consideren que avalen les bones pràctiques en el si de l’ens municipalista.