Salut implanta targeta de pagament per als estrangers amb recursos

Hauran d'abonar entre 60 i 157 euros en funció de la seva edat | Es vol evitar el "turisme sanitari"

Nació Digital
09 de març del 2015
Actualitzat a les 16:55h
El Servei Català de Salut (CatSalut) ha implantat una targeta sanitària de pagament per als estrangers amb recursos, una mesura que s'emmarca en el decret estatal que regula l'accés dels immigrants a la sanitat pública. La instrucció està en vigor des de l'1 de març.

Segons recull Europa Press, els estrangers de menys de 65 anys podran accedir al document si paguen 60 euros al mes, mentre que si superen aquesta edat n'hauran de pagar 157. La iniciativa va dirigida principalment als europeus que vulguin ser atesos pel sistema sanitari públic i també als nouvinguts d'altres continents que durant la seva estança desitgin tenir targeta sanitària.

D'altra banda, també podran accedir-hi aquells espanyols i catalans que no treballen, però tenen ingressos superiors als 100.000 euros (rendistes).

Els requisits indispensables per poder formar part d'aquesta iniciativa són no estar assegurats pel sistema nacional de salut, acreditar la residència efectiva a l'Estat espanyol durant un any i estar empadronats a algun municipi català. Segons el gerent d'Atenció Ciutadana del CatSalut, Joan Lluís Piqué, d'aquesta manera s'intenta evitar l'anomenat "turisme sanitari".