Joan Manso optarà a la reelecció com a alcalde de Campdevànol

Serà cap de llista de CiU per segona vegada | "Aquests quatre anys hem donat ben pocs titulars", assegura per destacar que s'ha "calmat" la política municipal

Redacció
09 de març del 2015
Actualitzat el 10 de març a les 7:34h
Joan Manso. en una imatge d'arxiu
Joan Manso. en una imatge d'arxiu | Adrià Costa

Joan Manso. en una imatge d'arxiu. Foto: Adrià Costa


Cap sorpresa. Joan Manso optarà a la reelecció com a alcalde de Campdevànol i encapçalarà la llista de CiU per segona vegada. Una assemblea conjunta de Convergència Democràtica i Unió Democràtica van aprovar per unanimitat la candidatura de l'actual batlle a les municipals del 24 de maig. La reunió celebrada el passat divendres també va servir per fer balanç d'aquests anys de govern i debatre les línies mestres del nou projecte.

Manso valora molt positivament la tasca de govern dels darrers quatre anys. “Hem estat capaços d'anar molt lluny malgrat el context i ho hem fet sense estridències”, ha assegurat l'alcalde a través d'una nota de premsa. En aquest sentit ha defensat el pacte amb ERC per haver reportat “estabilitat”. “Aquest quatre anys hem donat ben pocs titulars. Per Campdevànol calmar a través del consens la vida política era una necessitat i una prioritat, i ho hem aconseguit”, ha assegurat. Si bé és cert que la temperatura de la política municipal ha baixat uns quants graus també s'han produït moments de tensió com les protestes pel trasllat de l'skate i l'amenaça de l'oposició de presentar-li una reprovació.

L'alcalde assegura que treballa amb una “llista de poble, transversal i capaç d'aportar molt”. “Tindrem un bone quip i un bon projecte pels propers quatre anys, per això em fa una especial il·lusió tornar-me a presentar”. “Estem en condicions de continuar fent molt per Campdevànol”, va afegir. Es tracta del tercer candidat confirmat del municipi després de Jaume Garcia (ERC), actual primer tinent d'alcalde, i Mariona Baraldés (CUP). La incògnita es manté a l'entorn del grup municipal socialista –i d'ICV- que no ha fet cap moviment públic sobre si es presentarà i amb quines sigles.

Amb la confirmació que Joan Manso optarà a la reelecció, els tres principals alcaldes de CiU –Jordi Munell a Ripoll, Marc Prat a Ribes i el mateix Manso a Campdevànol- es presentaran a les municipals del 24 de maig. En canvi, el santpauenc Josep Palos ha decidit que deixa la política municipal.