La ventada deixa ratxes de fins a 94 km/h a les valls del Ripollès

Tot i la intensitat del vent pràcticament no s'han produït incidències rellevants

Redacció
05 de març del 2015
Actualitzat el 06 de març a les 7:02h
El vent ha estat el protagonista meteorològic d'avui després de la neu que ha caigut la matinada passada. Les ratxes de vent han estat puntualment molt fortes –acostant-se als 100 km/h no només a l'alta muntanya sinó també en alguna de les valls del Ripollès- malgrat que en aquesta ocasió les incidències han estat mínimes.

A Ripoll, on s'ha registrat un cop màxim de vent de 94 km/h, els Bombers de la Generalitat han hagut de fer un parell de sortides per assegurar objectes que amenaçaven de caure de les façanes. A la resta de la comarca les ratxes més fortes s'han situat entre els 45 i els 105 km/h –destaca la caiguda d'un arbre a la carretera N-260 a Sant Joan-. A les properes hores el vent continuarà però, en principi, amb una menor intensitat. En aquest sentit el Servei Meteorològic de Catalunya manté els avisos de perill.

En aquesta ocasió el vent no ha provocat problemes al tren però, tanmateix, al llarg del matí s'han acumulat retards a causa d'una avaria elèctrica entre Balenyà i Vic. A la Garrotxa, en canvi, ha estat notícia la caiguda d'un arbre de grans dimensions al centre d'Olot.

Ratxes màximes de vent dijous 5 de març

Molló: 85,7 km/h
Núria: 107,6 km/h
Planoles: 87 km/h
Ribes de Freser: 43,5 km/h
Ripoll: 94 km/h
Sant Pau de Segúries: 65,9 km/h