Dos premis per a l'Escola Vedruna de Ripoll als Mobile Learning Awards

Doble premi per a l'Escola Vedruna
Doble premi per a l'Escola Vedruna | Vedruna Ripoll
Redacció
27 de febrer del 2015
Actualitzat a les 7:27h

Doble premi per a l'Escola Vedruna de Ripoll Foto: Vedruna Ripoll


L'Escola Verduna de Ripoll ha aconseguit un doble guardó als Mobile Learning Awards 2015. Es tracta d'uns premis convocats per la Mobile World Capital Barcelona amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la GSMA en el marc del programa mSchools.

El centre escolar ripollès es va presentar en dues de les tres categories dels guardons, micronarracions audiovisuals i Mobile History Map. En el primer cas, en el que es pretén apropar les possibilitats de la narrativa audiovisual als centres docents mitjançant la tecnologia mòbil i un programari de fàcil accés, la Vedruna va ser premiada amb un enregistrament fet pels alumnes de cinquè de primària.

La categoria Mobile History Map pretén fomentar la georeferenciació d’elements patrimonials emblemàtics de Catalunya per part dels centres docents, mitjançant les tecnologies digitals i el programari específic d’aquest projecte. Els alumnes de quatre de primària i de quart d'ESO van geolocalitzar el Monestir de Ripoll mitjançant aplicacions de dispositius mòbils i de tauletes. El resultat, segons l'escola, n´ha estat un treball de qualitat que ha posat de manifest l'ús de noves tecnologies al servei de l´aprenentatge.

La tercera edició del Mobile Learning Awards ha registrat una alta participació que es concreta en la presentació de 528 aportacions al Mobile History Map, 67 experiències educatives amb dispositius mòbils i 46 micronarracions audiovisuals. Els premis es van lliurar ahir al vespre al World Trade Center de Barcelona.