Comforsa, al Japó

La metal·lúrgica del Ripollès obre al país asiàtic la primera oficina comercial a l'estranger

Comforsa obre oficina al Japó
Comforsa obre oficina al Japó | Comforsa
Redacció
26 de febrer del 2015
Actualitzat a les 7:46h

Comforsa obre la seva primera oficina comercial al Japó. Foto: Comforsa


Comforsa ha obert al Japó la seva primera oficina comercial a l’estranger. L'empresa metal·lúrgica considera el país asiàtic com un dels mercats amb més alt potencial de creixement per als seus productes de forja avançada. La implantació d'aquesta oficina, localitzada a Tokio, ha comptat amb el suport d’Acció, l'agència per a la competitivitat de l'empresa de la Generalitat.
 
Des de l'oficina del Japó, país on enguany ha facturat 3,4 milions, Comforsa cobrirà l'activitat comercial al mercat asiàtic, amb l’objectiu d’incrementar la quota de penetració dels seus productes de forja als mercats japonès i coreà i, a mig termini, expandir l’activitat a països com la Xina i Indonèsia. A nivell sectorial, Comforsa se centrarà en els fabricants de motors, vehicle industrial i d’obra civil, en els quals l'empresa és un referent internacional.
 
Aquest 2014 Comforsa ha facturat al mercat japonès 3,4 milions d’euros i preveu arribar als 3,6 milions al 2015. El client més important de la companyia al país del sol naixent és Yanmar, fabricant de referència de motors marins per a embarcacions de pesca i remolcadors. L’acció de l’oficina comercial al Japó es començarà a fer efectiva en el compte de resultats de Comforsa en l’exercici de 2016, "atesa la complexitat dels processos de desenvolupament de producte i enginyeria que desenvolupen, conjuntament, Comforsa i els seus clients", segons han explicat en una nota de premsa.
 
Eduard Jaklistch, director general de Comforsa, considera que "la tasca que s’ha dut a terme aquests darrers anys per millorar la competitivitat i els estàndards de qualitat ha estat clau per millorar la penetració del nostres productes als mercats asiàtics, especialment en els més avançats com Japó o Corea". Jaklitsch preveu que l’oficina comercial "permetrà donar resposta de forma més efectiva a les oportunitats que obre el mercat asiàtic".
 
Comforsa, l'empresa amb major nombre de llocs de treball del Ripollès, exporta el 95% de la seva producció arreu del món. Entre els seus principals mercats hi ha Itàlia, França, Alemanya, Rússia, els Estats Units, Corea i Japó, amb clients com Caterpillar, Meritor, Hendrickson, Yanmar i GAZ. L'exercici 2014 el va tancar amb una facturació de 69,4 milions, xifra lleugerament inferior a les previsions de 75 milions que havien fet públiques. L'objectiu és arribar en cinc anys als 100 milions.