Sant Joan de les Abadesses declara en ruïna la colònia Llaudet per rebaixar-ne el preu

Incasòl va aprovar el 2010 el Pla de millora urbana i des d'aleshores no ha aconseguit vendre

Redacció
06 de febrer del 2015
Actualitzat el 08 de febrer a les 16:52h
Continua el futur incert per a la colònia Llaudet
Continua el futur incert per a la colònia Llaudet | Adrià Costa

Continua el futur incert per a la colònia Llaudet. Foto: Adrià Costa


L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha declarat en ruïna el conjunt d'edificis antics de la colònia Llaudet, segons informa La Veu de Sant Joan. Una decisió que respon a la petició de l'Incasòl, el propietari públic del complex, i que intenta afavorir la seva venda per tal que s'hi torni a implantar activitat econòmica.

Urbanisme va aprovar l'any 2010 el Pla de millora urbana de l'antiga colònia Llaudet, tancada definitivament el 2006. Les tres naus situades entre la carretera N-260 i el riu Ter formen part del catàleg de béns protegits. Com que el cost de la rehabilitació supera el 50% de construir-los de nou, l’Ajuntament, a petició d'Incasòl, els ha considerat en ruïna econòmica per tal de reduir -ne el valor per tal que es puguin vendre més fàcilment i evitar que s'acabin perdent.

El grup municipal de Convergència i Unió, a l'oposició, va votar-hi a favor en el ple de la setmana passada després d'assegurar-se que els edificis no es podrien enderrocar. ERC, per la seva banda, es va abstenir perquè va considerar que en l'expedient hi manca informació sobre algun possible comprador o propostes de futures activitats com s'havia plantejat a les comissions informatives. L'alcalde Ramon Roqué, per la seva banda, va respondre que en l'expedient només s'hi ha d'incloure la informació tècnica relacionada amb aquesta declaració i que la resta de qüestions s'havien comunicat a l'oposició per “transparència”. A més, va recordar que aquest tipus de gestió, que ha de facilitar una possible subhasta per part d'Incasòl, no assegura que hi hagi un comprador.

El darrer projecte que es va proposar per a la colònia Llaudet va ser una central elèctrica alimentada per biomassa forestal. Una activitat que havia de suposar una inversió de 35 milions d'euros però que a finals de 2012 va quedar aparcada per manca de viabilitat.