Teresa Jordà supera Nancy Rovira en unes primàries i serà candidata d'ERC

L'assemblea dels republicans va optar per l'exalcaldessa de Ripoll que serà cap de llista per cinquena vegada | "No són unes eleccions per fer invents", declara després de ser escollida

Arnau Urgell
01 de febrer del 2015
Actualitzat el 02 de febrer a les 18:20h
Teresa Jordà i Nancy Rovira després de les primàries internes
Teresa Jordà i Nancy Rovira després de les primàries internes | AU

Teresa Jordà i Nancy Rovira després de les primàries internes. Foto: Arnau Urgell
 

Teresa Jordà serà la candidata d'Esquerra Republicana de Ripoll per cinquena vegada. En aquesta ocasió, a diferència de les anteriors i tal i com havia avançat aquest mitjà, van ser necessàries unes primàries internes per tal d'escollir cap de llista. A banda de Jordà, finalment també s'hi va presentar Nancy Rovira, regidora i cap de la secció local dels republicans, però la sorpresa no es va produir.

En una assemblea força concorreguda –també hi van assistir militants d'altres poblacions- l'exalcaldessa va aconseguir 13 dels 16 vots de militants i simpatitzants d'ERC de Ripoll. Nancy Rovira, per la seva banda, només en va aconseguir tres. La candidata derrotada va assegurar que "són un partit democràtic" i que, per tant, les possibles diferències les resolen votant. Així mateix, en declaracions a ElRipollès.info, va manifestar la seva voluntat d'acabar la legislatura com a regidora i va assenyalar que formar part de la nova llista dependria de Teresa Jordà i del conjunt de l'assemblea.

L'exalcaldessa, per la seva banda, va manifestar la seva satisfacció per tornar a ser candidata assegurant que eren unes eleccions transcendents, amb els ulls posats a les del 27 de setembre, i que no eren temps per "fer gaires invents". Va assegurar que no era un problema haver arribat a votar ja que hi havia "diferències programàtiques i d'enfocament" però va admetre que l'elecció arribava "massa tard", un fet que va atribuir a la incògnita de si hi haurien o no eleccions al Parlament en els primers mesos del 2015.

Teresa Jordà se suma a l'actual alcalde Jordi Munell que, fins ara, era l'únic candidat oficial a les municipals de Ripoll i que, en conseqüència, optarà a la reelecció.