Neu a les cotes altes, pluja a les valls i molt menys vent de l'esperat al Ripollès

La nevada ja acumula 20 centímetres per sobre dels 2.200 metres i pot acabar deixant mig metre | A les cotes baixes i mitjanes les ratxes de vent no han superat fins ara els 40 km/h

Redacció
30 de gener del 2015
Actualitzat el 31 de gener a les 10:56h
Més de 20 cm de neu nova a la base de Vallter
Més de 20 cm de neu nova a la base de Vallter | Quim Argemí

Nevada important a Vallter 2000. Foto: Quim Argemí


El temporal de vent i neu està tenint una afectació irregular al Ripollès. Mentre que la nevada està sent significativa a les cotes altes –a la base de l'estació de Vallter quasi s'acumulen 20 centímetres de neu nova-, la pluja ha deixat entre 5 i 10 litres a les valls mentre que ha bufat molt menys vent de l'esperat.

La nit ha estat molt tranquil·la al Ripollès tot i les advertències de Protecció Civil. Només a les cotes més altes a l'entorn de mitjanit es van registrar cops de vent forts –83,9 km/h a Núria 68,8 a Ulldeter- però ràpidament va encalmar. A les cotes baixes i mitjanes de la comarca pràcticament no s'ha notat: 37 km/h a Planoles i 26,6 a Molló però només 17,7 a Ribes o 5 km/h a Ripoll. Res a veure amb la ventada de diumenge passat que, per exemple a la capital del Ripollès, es va registrar una ratxa màxima de 94 km/h i diverses incidències per la caiguda d'arbres.

Mig metre de neu

Tot apunta que mentre el vent encalmarà definitivament –l'avís de risc del Servei Meteorològic s'acaba al migdia- la nevada continuarà amb una cota de neu que podrà anar baixant i podria deixar més de mig metre de neu per sobre els 2.000 metres. El Meteocat ha activat un avís per la possible acumulació de 10 centímetres per sobre els 900 metres però, difícilment, acabarà nevant tan avall.
 

Avís SMC per possible acumulació de 10 cm de neu per sobre 900 metres

Avís SMC per possible superació ratxa màxima de vent de 90 km/h


A la base de Vallter quasi s'acumulen 20 cm de neu nova. Foto: Quim Argemí


Ratxa màxima de vent divendres 30 de gener

Molló-Fabert: 26,6 km/h
Núria: 83,9 km/h
Planoles: 37 km/h
Ribes de Freser: 17,7 km/h
Ripoll: 5,0 km/h
Ulldeter: 68,8 km/h