Alerta per fort vent

El temporal, que pot tornar a deixar ratxes de 70-90 km/h a les valls, anirà acompanyat de neu a les cotes mitges i altes

Redacció
29 de gener del 2015
Actualitzat a les 12:34h
Aquest dijous arribarà un gran temporal procedent del nord-oest que deixarà fortes ventades arreu de Catalunya i nevades abundants al Pirineu, especialment a l'occidental. Està previst que aquesta situació s'allargui tot el cap de setmana i, fins i tot, a inicis de la setmana vinent.

Protecció Civil ha activat la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat). Aquestes ventades seran especialment violentes durant la matinada de dijous a divendres i part del matí de divendres a les comarques del litoral i prelitoral central i de Tarragona, així com a comarques de la Catalunya Central amb cops que poden arribar a més de 125 km/h. Al Ripollès, per la seva banda, les ratxes poden tornar a ser importants a cotes baixes amb cops màxims entre els 70 i els 90 km/h.

El dijous començarà variable però a la tarda no es descarten precipitacions febles. La cota de neu se situarà a l'entorn dels 1.500 metres però pot acabar baixant als 1.200. La neu podria reaparèixer a partir de dissabte amb una cota que anirà baixant notablement al llarg del cap de setmana.
 

Avisos de perill per fortes ventades (Servei Meteorològic de Catalunya)