Una Crononúria decidirà dissabte els campions de Catalunya de verticals

La Crononúria es va estrenar el 2014
La Crononúria es va estrenar el 2014 | Josep Maria Montaner
Redacció
29 de gener del 2015
Actualitzat el 30 de gener a les 10:16h

Crononúria-Memorial Ramon Casadevall Foto: Josep Maria Montaner


La Crononúria servirà dissabte per coronar els campions de Catalunya de curses verticals. Ho farà, això sí, molt pendent de la meteorologia ja que el vent i la neu amenacen amb ser protagonistes. Si no es pogués disputar el recorregut original –amb ascens al coll de Noucreus- la Unió Excursionista Vic ha preparat una alternativa consistent en dues pujades en una de les pistes del complex.

La Crononúria es va estrenar l'any passat amb victòria de Marc Pinsach i Anna Comet. Ni un ni l'altra competiran aquest dissabte a l'estació de la Vall de Ribes i, per tant, el palmarès inclourà noms nous. En principi els favorits són Genís Zapater –flamant campió de Catalunya en categoria individual- i Joan Reyné que l'any passat, tot i ser júnior, va aconseguir la segona plaça absoluta. A la prova no hi participaran els esquiadors catalans que van ser a la Copa del Món a Andorra i que aprofitaran per descansar abans de l'inici dels Campionats del Món de Verbier.

Pendents de la meteorologia

La prova de la Unió Excursionista Vic, que també puntua per a la Copa Catalana de Curses Verticals, es va estrenar el 2014 amb un dia esplèndid marcat pel sol. Res a veure amb el què marquen les previsions per aquest dissabte amb vent i neu. En principi, la sortida està prevista per a dos quarts de dotze amb un recorregut de 4,5 quilòmetres i un desnivell positiu de 840 metres per endavant fins al coll de Noucreus –en el cas de les júniors i els cadets ho farien a partir del quilòmetre 1,2-. Tanmateix, si la meteorologia no permet disputar el traçat original es faran dues pujades a l'interior de les pistes fins al punt més elevat del telecadira (una en les categories cadets i júnior femení) amb descensos neutralitzats. Les inscripcions encara estan obertes al web de la FEEC.

NacióMuntanya, que sorteja una inscripció per a la Crononúria, cobrirà la cursa amb una crònica, els resultats i una completa galeria de fotos.
 

Fotos de la Crononúria-Memorial Ramon Casadevall 2014 (Josep Maria Montaner)

Calendari i classificacions esquí de muntanya temporada 2014-2015